Sağlık Bakanlığı tarafından Ülke genelinde başlatılan proje kapsamında, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası Çat Vadisinde “ Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”  kapsamında; Fiziksel Aktivitenin Sağlık Üzerine Etkileri konusunda toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla Nevşehir İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce İlimiz merkez ilçesine bağlı Çat Kasabası Vadisinde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık üzerinde farkındalık artırmak için
 bu Sabah saat 08:30’ da Çat Vadisinde, Belediye Başkanı Kamil Duru'nun ev sahipliğinde düzenlenen vadi yürüyüşüne Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammet Çömçe, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcıları Lütfü Kulaç , İl Halk Sağlığı ile ilimiz sağlık çalışanları, Umke ekibi, diğer kamu kurum, kuruluşları çalışanları, www.fibhaber.com Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı ile İbrahim Uysal ve vatandaşlar katıldılar.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ  

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yürüyüş, Kapadokya bölgesinin en güzel vadilerinden biri olan Çat Beldesi ile Gülşehir İlçesi arasında bulunan Çat Vadisinde yapıldı.

Doğa yürüyüşü yapmaya çok elverişli olan ve yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki alanda yapılan vadi yürüyüşü, yaklaşık 1 -1,5 saat sürerken yürüyüşe 100 civarında kişi katıldı. Doğa Yürüyüşüne katılanlar, doğayla baş başa, kuş sesleri altında, farklı manzaralar eşliğinde yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıp, Çat Vadisinin doyumsuz manzarası ve tabiat güzelliğine tanıklık ederken, bir yandan da yürüyüşün ruhlarına kadar sirayet eden dinlendirici ve hafifletici etkisi altına girdiler.

Yürüyüş boyunca vadinin muhteşem oksijenini soluma fırsatı bulan katılımcılar, "Sonu Sağlıksa Eğer Yürümeye Değer", " Şişmanlık Pişmanlıktır" , "Giden kiloların kalan Sağlığın olsun","Düzenli Beslen Sağlık Bulursun, Spor yap hayatın kurtuldun" pankartları taşırken, yürüyüş sonunda Çat’lı bayanlar tarafından yapılan gözlemeler, saç üzerinde pişirilip, ümüz ve ayran eşliğinde ikram edildi.


Çat Vadisinde gerçekleştirilen yürüyüş etkinliği sonunda yürüyüşe katılanlara Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'nun özel olarak hazırlattığı Çat’lı bayanlar tarafından yapılan gözlemeler, saç üzerinde pişirilip, Ayran ve beyaz üzüm eşliğinde ikram edildi. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, hep ön sırada yer alarak maratonun en formda ismi olarak dikkat çekerken, vadide artık son 1 km'lik son bölüme gelindiğinde tempoyu daha da artırarak, peşinden yürüyenleri nefes nefese bıraktı. Vali Aktaş'ın Ardından koşar adımla Kendisine yetişmekte güçlük çekenler, "Valimizin maşallahı var"  dediler. 

Parkuru oldukça beğendiğini belirten Nevşehir Valisi İlhami Aktaş oldukça keyifli ve güzel bir yürüyüş yaptıklarını belirtti.
 Vali Aktaş, yürüyüş sonunda Belediye Başkanı Kamil Duru'ya ev sahipliği için, Çat kasabasından bayanların özenle hazırladığı yöresel gözlemeler için de kendilerine özel olarak teşekkür etti.