Nevşehir Valisi İlhami Aktaş mesajında:

29 Ekim’de Cumhuriyeti her geçen gün ileri taşımanın kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir.
 
Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.
 
Türkiye Cumhuriyetini yüceltmek, bölgesinde lider bir ülke yaratmak bizlerin boyun borcudur. Ekonomik sorunlarını çözmüş, işsizliğin olmadığı, eğitim ve refah düzeyinin yüksek olduğu bir toplumda yaşama ideali her daim itici gücümüz olmalıdır. Bu hedefi gerçekleştirmek için hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Çok çalışmalı, çok üretmeli, tüm enerjimizi ülkemizin kalkınması ve refahı için kullanmalı, toplumun huzurunu bozan hiçbir harekete meydan vermemeliyiz.
 
 
Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyi ve her bakımdan mutlu olduğu refah bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
 
Özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, 15 Temmuz’da ülkemizin birlik ve beraberliğine devletimizin bekasına kasteden FETÖ/PDY terör örgütünün, haince darbe kalkışmasına yönelik olaylarla ilgili, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir.
 
Milletimizin, ülkemizi dünyanın en gelişmiş en mamur en muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma azmi ve gayretiyle her daim Türkiye Cumhuriyetini en yükseğe taşıyacağına olan inancımla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuzda FETO/PDY terör örgütünün kalkışmasına direnen ve bu uğurda şehit olanları rahmet ve minnetle hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum.