Muharrem ayı münasebetiyle Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Eskiyaylacık Köyünde aşure dağıtımı etkinliği yapıldı.

Nevşehir Valisi İlhami  AKTAŞ ve Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ ,Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN , Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih AÇIKGÖZ ,Nevşehir'in değerli Hocalarından Hafız Cemil Usta,
 Gülşehir İlçesinin Eskiyaylacık Köyünde Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği ve muhtarlık tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure dağıtım törenine katıldı.

Vali AKTAŞ, Eskiyaylacık Köyü'nü ziyaret ederek, köy halkıyla sohbet etti. Aşure dağıtım etkinliğine katılan Vali AKTAŞ, bu değerlerin yaşatılıyor olmasının milli birlik ve beraberliğin en büyük göstergesi olduğunu ifade etti, köy halkının Muharrem ayını kutladı, Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ ve katılımcılar ile birlikte halka aşure dağıttı.

Köy Muhtarı ve Dernek Temsilcileri Vali AKTAŞ’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kendisininde bir köy çocuğu olduğunu belirten Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, "Eskiyaylacık köyünde aşure kazanının başına geçerek, kepçeyle aşure karıştırdı. Köylü vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Açıkgöz, Onlara bu güzel geleneği devam ettirdikleri için teşekkür etti" dedi.
Köy halkı ile bir süre görüşen Açıkgöz vatandaşların taleplerini dinledi.