3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

 

Engelli olmak, hiçbir zaman hayatın içinde olmak için engel değildir. Şüphesiz ki engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları Ülkemizin güçlenmesine katkıda bulunacaktır.

 

Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir.

 

Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Bu konuda devletimize olduğu kadar, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız,  yasalarımızın da zorunlu kıldığı gibi kurumlarını “Ulaşılabilir kılmak zorundadır”. Şüphesiz sosyal devlet olmanın gerekliliklerinden biri, toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitim ve sağlık gibi her alanda, yeterli hizmet vermek ya da bu hizmetleri alabilmenin uygun koşullarını oluşturmaktır.

 

İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

                                                                                                 Mehmet CEYLAN

                                                                                                   Nevşehir Valisi