Önceki gün elim bir trafik kazası sonucu Topaç köyünden öğretmen servis şoförü Mustafa Şahin ve iki öğretmenimizin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olay neticesinde Nevşehir Valimiz Mehmet Ceylan ve Acıgöl kaymakamımız Mustafa Çakır ile köyümüzü Mustafa Şahin'in yakınlarına Başsağlığı ziyaretinde bulundular.Öğle Namazına denk gelen ziyaret kapsamında önce öğle namazını TOPAÇ KÖYÜ camiinde İl müftümüz Yakup ÖZTÜRK imamlığında eda ettiler. 

Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN beraberinde Acıgöl Kaymakamımız sayın Mustafa ÇAKIR ,İlçe jandarma komutanı Sayın Fuat YÜREKLİ , İl milli eğitim müdürümüz  sayın Osman ŞİMŞEK  ve il Müftümüz Sayın Yakup ÖZTÜRK ile birlikte  Cenaze evine geçip  Kuran-ı Kerim tilaveti  ve Taziyelerini iletip Ailenin ihtiyaçları hakkında bilgi edinerek aile ile tek tek ilgilendi.

Vefat eden Dolmuş Şoförü Mustafa ŞAHİN arkasında sağlık durumu iyi olmayan çeşitli hastalıları bulunan bir eş iki özürlü erkek çocuğu  olduğu ailenin maddi durumunun pek iç açıcı olmadığı bilgisi verildi Vali beye.

Daha sonra TOPAÇ KÖYÜ kahvehanesine geçen Vali bey ve  heyeti Köylüye başsağlığı dileyip sohbet ederek ihtiyaçlarını sordular.

Köyümüz diğer dolmuş şoförlerinden Yusuf ŞEKERCİ öncelikli ihtiyaçlarının geçen hafta Transit kazası yaşanan kışın çileye dönüşen rampalı yolun düzeltilmesini istedi Vali bey bu rampanın düzeltilip yolun genişletilmesi çalışmalarına Pazartesi gününden itibaren başlanacağı müjdesini verdi.Köyün diğer sorunları hakkında İlçe kaymakamımız Mustafa ÇAKIR ve Köy Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI dan bilgi edindi.

FİB HABERİN  ÖLÜM YOLU HABERİ MEYVESİNİN VERDİ!

VALİ BEYDEN  “ÖLÜM YOLU” İLE İLGİLİ HABER VAR…

Köy FİB haber muhabiri olarak vali beye sorularım oldu ;  Her yıl üç beş cana maal olan ACIGÖL – NEVŞEHİR  “ÖLÜM YOLU “ nun önceki gün FİB HABER  inde gündem oluşturduğu yol daki çalışmaları, yolun neden demir bariyerlerle  ve diğer ışıklı trafik sistemleriyle donatılmadığını ACIGÖL-NEVŞEHİR yolunun KAPADOKYA gibi dünyanın gözbebeği turizm beldesinin giriş kapısı olupta neden bu yolda düzeltme çalışmaları olmadığını sordum..

Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN ; TOPAÇ KÖYÜ nden bizlere, bu yolun çalışmalarının ihalesinin iki ay önce yapıldığı ve en kısa zamanda Bu yolun tamirat bakım onarım orta ve kenar taraflarına demir koruma ve refüjlerin yapılacağı müjdesini verdi.

TOPAÇ KÖYÜ muhtarı Yüksel TOPRAKÇI nın vermiş olduğu öğle yemeğinden sonra köy meydanında köylü ile kısa bir sohbet  eden  Vali CEYLAN köyümüzden ayrıldı.

Haber: Adnan YILDIZ / FİB Haber Merkezi