Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan Nevşehir Gündemin adresi ve Nevşehirlilerin Dünyaya açılan penceresi www.fibhaber.com Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal ı telefonla arayarak Tüm FİB Haber Merkezi çalışanlarının 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günümüzü kutladılar.

Sayın Valimiz Mehmet Ceylan ı Nevşehir tarihinde bir ilke imza atması dolayısıyla Biz çalışan gazetecileri unutmadığı hasebiyle bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yine bu vesile ile Sayın Valilik Özel Kalem Müdürümüz Nurettin Öğünlü Beyleride güzel temenni ve düşünceleri için teşekkür ediyoruz.

VALİ CEYLAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali CEYLAN mesajında  "Gazetecilik, fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizde saygın bir yere sahiptir. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve 'toplumsal olaylara ayna tutmak' olan medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. 

Gelişmiş bir demokrasinin en önemli önkoşullarından biri özgür ve bağımsız bir gazetecilik anlayışının hâkim olmasıdır. Medyanın kamuoyunu bilgilendirici rolünün de etkinliği bakımından özgür bir basının varlığı olmazsa olmazdır. 

Basının herhangi bir baskıya, sınırlandırmaya ve yönlendirmeye maruz kalmadan görevini yapabilmesinin, demokrasinin kurum ve kurallarıyla sağlıklı şekilde işlemesi bakımından önem taşımaktadır. 

Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak ta vatandaşın en doğal hakkıdır. 

Bu vesileyle, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim."  dedi.