15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü’ne Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ile oda, borsa temsilcileri ve çok sayıda iş adamıda katılarak vatandaşlara destek verdi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pankartı eşliğinde Borsa kavşağından Diriliş meydanına kadar yürüyen Nevşehir iş dünyasının başkan ve temsilcileri daha sonra binlerce vatandaşlarla birlikte Demokrasi ve İstiklal Nöbetine katıldılar.


PARMAKSIZ: “GÜCÜMÜZ MİLLİ İRADE, HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE”
NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız yaptığı açıklamasında; Türkiye'nin istikrarına, ekonomisine ve hukuk devletine yönelik hain darbe girişimini kınayarak bu ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunuldu. Parmaksız açıklamasında, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik her türlü müdahalenin karşısında olduklarına dikkat çekerek, "Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak.Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz
." ifadesini kullandı. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye açıklamasında bulunan Parmaksız, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun. Tarihimizin en alçak ihanet girişimine göğüslerini siper ederek geçit vermeyen gazilerimizden de Allah razı olsun” dedi.


Destan Yürekle Tarih Bu Milletle Yazılır!
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'ta açıklamasında; "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümünde bugün Nevşehir ve Türkiye'den tüm Dünya'ya Birlik ve beraberliğimizin en güzel resimlerini boy boy gönderiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla 15 Temmuz'da bir destan yazdık. Bu destan ki, ancak bu yürek ve bu milletle yazılır" dedi. Salaş; "Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyorum:15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ayrıca, 15 Temmuz da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun. Yine bu ihanet şebekesine göğüslerini siper ederek geçit vermeyen kahraman gazilerimizden de Allah razı olsun” dedi.