Özellikle ilimiz Nevşehir de AK Partinin ilk kurulduğu günden bugüne şimdiye kadar yapılan Genel ve Yerel Seçimlerde yaşanılan zaferlerin ardında hep Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Erdoğan a halkımızın duyduğu büyük sevgisi yatıyor...

"Vatandaş Tayyip Erdoğan'a Oy Veriyor Ünver'de Kim ?"

Nevşehir de son Yerel seçim öncesi yaptığımız araştırmalarda kendileriyle yüz yüze görüştüğümüz çok sayıda vatandaşlarımız ; "Yerel Seçimlerde kime oy vermeyi düşünüyorsunuz ?"sorusuna sanki anlaşmışcasına Biz oyumuzu Başbanımıza veriyoruz.Aslında biz Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e çok tepkiliyiz ve ona değilde sırf Başbakanımız ve AK Parti bu işten zararlı çıkmasılar diye Biz Oyumuzu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a yine oyumuzu vereceğiz diyen Nevşehirli seçmen vatandaşlarımız bu defa da Başbakanımız bizim sesimize kulak verip bizim isteğimize uygun biz aday göstermesini istiyoruz diyorlar...

Şartlarıda belli :" Nevşehirli olması, Nevşehir de yaşıyor olması ve mezarınında Nevşehir de olması..."

Peki Geçen Yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver e mi Oy verdiniz? şeklindeki sorularımıza ise biz Tayyip’e oy veriyoruz, ne Ünver'i? diyerek aslında AK Parti ve Başbakan Erdoğan a duydukları sevgi ve sempati ile Ünver e duydukları tepkileride bir ölçüde kendi dilleriyle ifade ediyorlar.

Belediye Başkanı Hasan Ünver e olan bu tepkilerinin nedenlerini sorduğumuzda da; Başbakanımız halkına ne kadar yakınsa bu Reiste  o kadar halkından uzak.Çok soğuk bir insan vatandaşınan ilgisi yok açıkcası yine aday gösterilirse bu defa Düşünürüm dediler.

Açıkcası görünen o ki Nevşehir de Yerel ve Genel seçimlerde ki Aktörler hepsi Başbakan Erdoğan 'ın Gölgesi gibiler,onu takip edip halkıyla kucaklaşanlar Durmak yok yola devam derlerken gerisinde kalanlar ise bir daha o gölgeyi yakalaması hayal gözüküyor.



" ONLAR SORGUSUZ OY VERDİĞİMİZ SEÇİLMİŞLER..."

Kendisiyle görüştüğümüz vatandaşların çoğu şuan konuşmak istiyoruz ama konuşamıyoruz diyerek bir anlamda çekingelerini dile getiriyor ve onlar sorgusuz oy verdiğimiz seçilmişer biz kararlaştırdık ailemizle beraber Sandıkta seçimde konuşacağız başkada diyeceğimiz yoktur dedi.

Bir diğer yaşlı teyzemiz de bizim aklımız ermez Biz Başbakan için veriyoruz oyumuzu fakat  nebiim bizim reis Kale deki ne kadar eski ev varsa hepisini yıktırmış valla doğduğumuz gezindiğimiz topaklar oğluma gitmek istemiyor canım sırf o yıkılan yeri görüpte moralim bozulmasın diye.Toki de oturanlar Başbakan ımıza Dua Ünver e beddua ediyor...Bu da sakın unutulmasın diyerek önemli bir mesaj verdi.


Belediye Başkanı Hasan Ünver in çalışmalarından memnunmusunuz sorusunu sorduğumuz ve Cami çıkışında kendisiyle görüştüğümüz Nevşehirli Bir Hacı amcamız da Hasan Ünver de kim diyerek tepki göstererek,Biz oyumuzu direkt olarak Başbakan Erdoğan için kullandığını ifade ettiler.

Vatandaş, ben Tayyip’e oy veriyorum, ne Ünver'i diyor. 


AK Parti başkan adaylarını neye göre belirleyecek?