Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulme dikkat çekmek için Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk'ün de katıldığı yürüyüşe Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel, Nevşehir Alemdar Derneği Başkanı Fatih Yakut, Meterisler taraftar grubu, çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlardev Türk bayrağı açıp,“Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan” sloganları atarak yürüdü.

Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla Nevşehir İHH tarafından organize edilen Bayrak Yürüyüşü, "Güneşin doğduğu yerde Kardeşin Kan ağlıyor. Nevşehir zulme sessiz kalamaz" yazılı pankartla yaklaşık 250 kişilik bir grupla Borsa Kavşağı’ndan başlayıp, Diriliş Meydanı’na kadar devam etti.

Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği (TÜGVA) ve Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) ile Alperen Ocakları'nın destek verdiği büyük yürüyüşte, “Al Bayrak ve Gök Bayrak”ın tek vücut olduğu gözler önüne serildi.

Diriliş Meydanında ise Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Nevşehirliler’e hitap etti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar; "‪Doğu Türkistan davasını omuzlayan teşkilatlarımızın mevcudiyetini ve etkisini arttırmak için, gerekli olan kardeşlik ve birliğin devam etmesi için, IHH tarafından Doğu Türkistan’da yapılan zulmü Kınamak amacıyla biraradayız." dedi.‬