Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda 19 Ağustos'ta nöbet tutan polislere bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerinde kaçmaya çalışan iki terörist yakalanmıştı.

SUSMA HAKKINI KULLANDILAR

Gözaltına alınan teröristler 
Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Saldırganların emniyet ve savcılık sorgularında susma hakkını kullandıkları öğrenildi.

Savcılık teröristleri "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs", "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşıması bulundurması", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

TUTUKLANDILAR

Teröristler çıkarıldıkları İstanbul Nöbetçi 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği'nde "Olaylara ilişkin olarak söyleyeceğim bir husus yoktur" şeklinde ifade verdi. Hakimlik, atılı suçların niteliği, görüntü kayıtları, olay yerinden elde edilmiş ve moleküler inceleme sonucunda düzenlenen raporlar ve kuvvetli suç şüphesini dikkate alarak, teröristlerin tüm suçlardan ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.

İstanbul Dolmabahçe Sarayında nöbet kulübesinde nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla saldıran iki teröristten bir tanesinin Nevşehirli olması Nevşehir’de şok etkisi yaratmıştı.

Polislere saldıran Ayberk Demirdöğen isimli saldırgan Nevşehir’de bir aile tarafından yetiştirme yurdundan evlatlık olarak alındığı öğrenildi. Evlatlık alan aile tarafından büyütülen, İlk ve ortaokulu Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulunda, 2000 Evler Anadolu Lisesinde okuyan Ayberk Demirdöğen daha sonra ise Marmara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’ni kazandı. Nevşehir nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu olan Ayberk Demirdöğen üniversitede de çeşitli eylemlere katıldığı öğrenilirken son olarak polislere düzenlenen terörist saldıra da gündeme geldi.

Nevşehir’de kendisini evlatlık olarak alan aile ise haberi duyduğu ilk günden itibaren adeta perişan oldu. Ayberk Demirdöğen’in evlatlık alan ailenin Nevşehir’den taşınmayı düşündüğü öğrenildi. 


GEÇTİĞİMİZ YILLARDA TUTUKLANIP SERBEST BIRAKILMIŞ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Bu arada, teröristlerle ele geçirilen mühimmatlarla ilgili de inceleme tamamlandı. El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi.

 

SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak'ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen'in 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine attığı bomba ve terör örgütü üyesi Fırat Özçelik'in 1 Ocak'ta Dolmabahçe'deki saldırı sırasında attığı bombalarla aynı tip olduğu tespit edildi.

ERDOĞAN PROTESTOSU, BERKİN ELVAN GÖSTERİSİ

Terörist Ayberk Demirdöğen, 2010'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı İstanbul Üniversitesi akademik yıl açılış törenindeki protesto sırasında da gözaltına alınmıştı.

 Başka bir terör operasyonunda 2011'de yakalanarak tutuklanan Demirdöğen, 2014'de Berkin Elvan için Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen açlık grevi sırasında gözaltına alınmıştı.

Ayberk Demirdöğen Kimdir ? - Dolmabahçe ye düzenlenen saldırıyı işleyen teröristlerden Ayberk Demirdöven, 1991 Nevşehirli olup, ilk ve orta okulu Yüzüncü yıl ilk öğretim okulunda , Liseyi de 2000 Evler Anadolu lisesinde okumuştur. Daha sonra Üniversiteyi ise İstanbul Marmara Üniversitesi Siyasi bilimler kazanmıştır.24 Yaşındaki Ayberk Demirdöven'in İstanbul da Üniversiteye başlamasıyla birlikte bu tür olayların içerisine girdiği belirtiliyor.

Nevşehirli Vatandaş Tepkili ! Nevşehir'den Terörist Çıkmaz...

Resmini, saldırı sonrası yakalanmasıyla birlikte Ulusal basından gören ve ismini öğrendikten sonra da şok olan kendisini tanıyan Nevşehirli vatandaşlar Nevşehir'den Nevşehirliden Vatan haini çıkmaz diyerek büyük tepkilerini dile getirdiler...

 

İşte Dolmabahçe saldırganları güvenlik kamerasında ...


Sabah