Ülkemizin önde gelen eğitimci yazarlarından Vehbi Vakkasoğlu, Nevşehir'de mutlu aile ve mutlu evliliğin formülünü anlatacak. Mutlu Aile Hayatı adlı kitabı da bulunan Vakkasoğlu, evliliklerin mutlu devam etmesi için gerekli şartları 04 Ekim 2013 Cuma günü saat 20.00'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde vereceği konferansta anlatacak.

Konferansı organize eden Diyanet-Sen
 Nevşehir Şubesi adına basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcısı Hüsrev Öndegelen, her yıl ekim ayının ilk haftası Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası "nın bu yılki temasının, "Cami, Kadın ve Aile" olarak belirlendiğini belirtti.

Diyanet-Sen Nevşehir Şubesi olarak temanın ruhuna uygun olarak eserleriyle aile kurumunun önemine dikkat çeken Türkiye'nin önemli eğitimci ve yazarlarındanVehbi Vakkasoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı "Mutlu Aile Hayatı" adıyla konferans düzenleyeceklerini belirten Öndegelen, dinleyici olarak gelen herkese, yazarın "Mutlu Aile Hayatı" isimli kitabından hediye edeceklerini de kaydetti.

Diyanet-Sen Nevşehir İl Başkanlığı olarak her yıl vatandaşlara kültür hizmetleri sunduklarını belirten Hüsrev Öndegelen"bu kapsamda 2013 yılında aile bütünlüğü ve ailenin önemi konularına dikkat çektik. Bu konuda, farkındalık oluşturmak için aile mefhumuyla ilgili çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun "Mutlu Aile Hayatı" isimli kitabından 5 bin tanesini hemşerilerimizle buluşturduk. Bu buluşmadan aldığımız geri bildirimlerle, kitabının ardından, yazarı da hemşerilerimizle buluşturma gereği duyduk. Bu konferansın şehrimizdeki aile tablosunun daha da sağlam bir yapıya kavuşması adına, güzel bir adım olacağını düşünmekteyiz." diye konuştu.

Camilerin ibadet işlevinin yanı sıra, kürsülerden yapılan vaazlar ve minberlerden okunan hutbelerle; edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazandırıldığı ilim ve irfan ocakları olduğunu da anlatan Öndegelen"Camilerden aldığımız hikmet ve bilgilerle, kulaklarımıza ve gönüllerimize fısıldanan ilahi mesajlarla hırs, kin, haset, gıybet, iftira gibi her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı; israf, haksızlık, içki, kumar, fuhuş gibi haram ve günahlardan uzak kalmayı öğrenir; böylece Rabbimizin sevdiği ve razı olduğu mü'minlerden oluruz" dedi.

Öndegelen, tüm inananların "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nı en içten dilekleriyle kutladığını da belirtti.