Bilindiği gibi 16 kez görev yeri değiştirilen ve her defasında İdare Mahkemesi veya Danıştay mahkemelerine açtığı davaları kazanarak görev yerine dönen Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, başka bir göreve atanmak üzere 17'nci kez görevden alındı.

1997 yılında Nevşehir İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan Velettin Birsöz, arada geçen 21 yıllık sürede tam 17 defa görevden alındı. 

Her defasında açtığı davalar sonucunda mahkeme kararıyla tekrar görevinin başına dönen Birsöz, başka bir göreve atanmak üzere üçlü kararname ile yeniden görevden alındı. 

Velettin Birsöz'ün, görevine dönmek için dava açtığı biliniyor.

Anayasa Mahkemesi torbas yasada çıkan bazı kanunları iptal etti. 

DEVLET MEMURLARI, MAHKEME KARARIYLA ESKİ GÖREVLERİNE "HEMEN" DÖNECEK

Anayasa Mahkemesi'nin bugün verdiği kararlardan bir tanesi ise,  17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından başta Emniyet olmak üzere, devlet kadrolarındaki görevden almaları yakından ilgilendiriyor. 

Çıkarılan torba kanunlara koyulan hükümlerle, görevden alınan Daire Başkanı ve üzerindeki kadrolar ile Emniyet personeli hakkında mahkemelerin vereceği "iptal" ve "göreve iade" kararlarının "2 yıl içinde uygulanabilmesinin" önünü açmıştı. 

oysa eski düzenlemelerde, mahkemelerin vereceği göreve iade kararlarının en geç bir ay içinde uygulanması öngörülüyordu.

Anayasa Mahkemesi, "göreve iade kararları iki yıl içinde uygulanır" hükmünü iptal etti.

Böylece, görevden alınan kamu görevlilerinin mahkemeye gidip, "göreve iade" kararı almaları halinde, en geç bir ay içinde eski görevlerine atanmalarının yolu yeniden açılmış oldu.

 

GÖREVE İADE ETMEYEN AMİR CEZA GÖREBİLECEK

Yine görevden almalar konusunda Anayasa Mahkemesi bir başka önemli karara daha imza attı.

Hükümet torba yasa ile, görevden alınan kamu personelini, aksi yöndeki mahkeme kararlarına rağmen eski görevlerine iade etmeyen amirler hakkında "ceza soruşturması açılmayacağını" yasalaştırmıştı. 

Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Böylece, görevden alınıp, mahkeme kararıyla göreve iade edilen memurları, eski görevlerine atamayan amirler hakkında ceza soruşturması açılabilecek.

Bu durumda Velettin Birsöz'ün geri dönmesi muhtemel.. Ama bilinen bir gerçek var ki, Nevşehir ve Kapadokya'da büyük bir kesim onun geri gelmesi istemiyor...

Kaynak: Haber50.com