NEVŞEHİR(MHA) İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, vergi dairesi ve defterdarlık gibi kurumların korkulacak kurumlar olmadığını belirtirken, vergi mükelleflerinin borçlarını zamanında ödemeleri çağrısında bulundu.

Devletin vergi borçlarına uyguladığı faiz oranının yüksek olduğuna değinen İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman, vergi mükelleflerinin hiçbir korkuya ya da endişeye kapılmadan il defterdarlığına, vergi dairesine ve milli emlak müdürlüğüne başvurarak sorunlarını birebir çözüme kavuşturabileceklerine işaret etti.

Nevşehir’in vergi tahsilatının çevre illere nazaran oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Ercoşman, “Nevşehir’in vergi gelirleri bakanlığımızın hedeflerinin altında ve düşük. Sayın Bakanımız Nevşehir’e geldiğinde de bu vergi gelirlerinin düşük olduğunu belirtmiştik. Bakanlığımızın öngördüğü vergi geliri tahsilatı % 90.5 iken, şu an Nevşehir’in vergi geliri % 64 seviyesinde. Çevre illere baktığımızda da ilimiz diğer illerin gerisinde. Mükelleflerimizden benim isteğim zamanında vergilerini ödemeleri. Zira vergiye uygulanan faiz oranı oldukça yüksek. Vergi taahhuklarının kendilerine geç ulaştığını söyleyebilirler. Ama vergilerini geç ödemeleri kendi aleyhlerine bir durum. Vergi bir vatandaşlık görevi. Bu konuda mükelleflerimizin bizlere müracaatta bulunmalarını istiyoruz. Defterdarlık, Vergi dairesi ve milli emlak gibi kurumlarımız korkulacak kurumlar değil. Biz mükelleflerimizin sorunla karşı karşıya kalmamaları için hukuki mevzuatlar içerisinde elimizden geleni yaparız. Vergi borcunun zamanında tahsil edilmesi mükellefin lehine bir durum. Bu nedenle mükelleflerimizin bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istiyoruz. Bugün 1 TL olan vergi borcu birkaç ay içerisinde 7.5 ya da 10 TL olabiliyor. Zira devletin vergi borçlarına uyguladığı faiz oldukça yüksek. % 1.40 oranında olan faizle muhatap olmamak için mükellefimizin mümkün olduğu sürece vergisini zamanında ödemesi gerekiyor” dedi.