Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Kürsü Başkanı Prof. Dr. Abdullah İnce, Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alparslan Yıldırım, Araştırma Görevlisi Arif Çiloğlu ile birlikte Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu sokak hayvanlarındaki parazitler ve tedavi yöntemlerine ilişkin çalışmalar yürütüyor.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Belediyemizin ortaklaşa yürüttü proje doğrultusunda, hayvan barınağındaki sahipsiz hayvanlarla sokak hayvanlarındaki parazitler ve bunların tedavi yöntemlerine ilişkin araştırma çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda sokak hayvanlarından numuneler alınarak incelemeler yapılacak. Elde edilecek sonuçlar kapsamında tedavi uygulamaları yapılacak.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren hayvan barınağının kendi imkânlarıyla yürüttüğü kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına ek olarak yiyecek israfına ve hayvan sevgisine karşı duyarlılık oluşturmayı da amaçlıyor. İlçemizdeki birkaç doğa ve hayvan dostu otel ve bir ticari işletme yiyecek artıklarını çöpe atmayarak yaşama hakkına saygı çerçevesinde inisiyatif alıyor.