NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’de ikamet eden ve kendi ülkesinde sigortalı olmayan yabancı ülke vatandaşları da şu anda genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alındı.

SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, bireyin kendini koruma isteği ve kendini güvende hissetme duygusunun insanlık tarihi ile özdeş olduğunu belirterek, bireyin hastalık, sakatlık, yaşlılık, sefalet ve yoksulluk gibi hayatın her safhasında karşılaşması muhtemel olayların endişesinden kurtulabilmesinin imkansız olmadığını ifade etti.

Toplumsal yaşamın beklide en önemli unsurlarından birisinin kişilerin karşı karşıya kaldıkları risklerde birbirlerine destek olmaları olduğunu kaydeden Yıkarbaba, bunu Türkiye’de uygulayan yegane kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu olduğunu söyledi. Yıkarbaba, “Reform sayesinde genel sağlık sigortalısından emeklilik sistemimize kadar bir çok alanda köklü değişiklikler yapılmıştır. İsteğe bağlı sigortalılar, 18 yaşına kadar çocuklar, vatansız ve sığınmacılar, Türkiye’de ikamet eden ve kendi ülkesinde sigortalı olmayan yabancı ülke vatandaşları da şu anda genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alınmıştır. Sağlık provizyon sistemi ile sigortalılarımızın kuruma uğramadan sağlık provizyonları açılmaya başlanmıştır” dedi.