Yakın Dostlukları Sivil Hayatlarında Sürecek

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte tüzel kişilikleri düşecek 3 belediyenin MHP’li başkanları ile Merkeze bağlı Sulusaray kasabasının yine Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı seçimlerin ardından başkan sıfatıyla böyle fotoğraflar çektiremeyecek.

Tıpkı iktidar partili belediye başkanları gibi ilimiz genelinde Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanı seçilen Avanos ilçesine bağlı Mahmat Belediye Başkanı Faruk Ceylan, Akarca Belediye Başkanı Elvan Kurt ve Topaklı belediye başkanı Süllü Solmaz belediyelerinin 2 bin nüfusun altına düşmesi nedeniyle kapanacak olmasından dolayı tekrar belediye başkanı seçilemeyecek. Bu isimleri belediye başkanı sıfatıyla değil, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sivil birer vatandaş olarak beklide yan yana görmek mümkün olabilecek.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisinden tekrar Merkeze bağlı Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak’ın seçilip seçilemeyeceği ise kasaba halkının iradesine kalmış durumda. Eğer o da belediye tüzel kişilikleri düşmesi nedeniyle artık belediye başkanlığı koltuğunda oturamazsa bu fotoğraf onlara beklide “Bir zamanlar bizde bu memlekette belediye başkanlığı yaptık. Üstelik iyi yakın dosttuk” dedirtecek.