AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Fatih Yakut , bir mesaj yayınlayarak Ak Parti’ nin her zaman yanında olacağını belirtti. Yakut mesajında şunları dile getirdi:

‘’26. Dönem Milletvekili adaylarımız ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Parti’ de aslolan şey makamlar, isimler değil, davadır. Türkiyemizi hep daha güzel günlere taşımakla görevli isimler değişebilir; ama dava ve sorumluluk bilinci her zaman sabittir. 7 Haziran sonrasındaki süreç ve diğer siyasi partilerin tutumu bir kez daha Ak Parti’siz bir Türkiye’nin mümkün olmayacağını göstermiştir. Aynı zamanda Ak Parti  için de bir özeleştiri yapma imkanı olmuştur. Yeniden ilk günkü aşk ve heyecanla hazırlanan Ak Parti Seçim Beyannamesi halkımız için umut olmuştur. Çünkü birilerinin sadece sözde kalan vaatlerine karşı, Ak Parti’nin  her sözünün arkasında durduğu, laf değil icraat partisi olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir.

Halkımız 7 Haziran sonrası geleceğini görememiş, karanlık düşüncelere girmiş, istikrarlı günlerin özlemini duymuştur. Yeniden istikrarlı, kararlı günlere dönmek için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Buradan tüm aday adaylarına, eski yönetici ve dava arkadaşlarıma, partiye bir şekilde kırgınlık hissedenlere sesleniyorum, gün birlik ve beraberlik günüdür. Hepimizin memleketimizin bugününü ve yarınını düşünerek hareket etmesi gerekmektedir. Partiyle sıkıntısı olan 2 Kasım’da eteğindeki taşları döksün; şimdi gün dayanışma günüdür.
 
 Dünyanın gözlerinin üzerimizde  olduğu, her zaman örnek duruşumuzu gösterdiğimiz, ümmetin umudu olduğumuz günler yeniden yakındır. Allah’tan 1 Kasım günü ülkemize yeniden Ak Parti iktidarını yaşatmasını dilerim.’’