Memur-Sen’in “1 Milyon Üye” hedefiyle 81 İlde başlatmış olduğu İl Buluşmalarının Manisa ayağı yapıldı.

 
Programda teşkilata ve üyelere hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede biz tarafız. Bizim tarafımız adil bir dünyanın tarafıdır. Bizim tarafımız yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıdır. Bizim tarafımız açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde ve herkesin refahtan pay aldığı tarafdır. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, kardeşliğin, milli iradenin, demokrasinin mücadelesini veriyor, istikrar diyoruz. 1 Kasım’da istikrarımıza ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız, yeni kazanımlar üreteceğiz” diye konuştu.



MEMUR-SEN TARAFTIR

 Konuşmasına teşkilatı selamlayarak başlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen taraf olduğunu ifade ederek, “Bu ülkede biz tarafız. Bizim tarafımız adil bir dünyanın tarafıdır. Bizim tarafımız yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıdır. Bizim tarafımız açlık ve yoksulluk sınırı arasında ve refah seviyesinde herkesin ücret alması tarafıdır. Erken kalkanın darbe yaptığı üçüncü sınıf bir ülke olmamasının tarafıdır. Bu ülkenin güçsüz olma şansı yok. Onun için umarım 1 Kasım’da istikrar çıkar ve bu ülke yeniden istikrarsızlıkla karşılaşmaz. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, kardeşliğin, milli iradenin, demokrasinin mücadelesini veriyor, istikrar diyoruz. 1 Kasım’da istikrarımıza ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız, yeni kazanımlar üreteceğiz” dedi.

 
TERÖR DEVLETİ YENİDEN HAREKETE GEÇTİ

 Yalçın, İsrail’in Filistinlileri karşı kullandığı ve son günlerde şiddetini artırdığı terör uygulamalarına tepki göstererek, “7 kardeşimiz terör devleti tarafından şehit edildi. Neydi kardeşlerimizin suçu Mescid-i Aksayı korumak. Oysa Mescid-i Aksa insanlığın ortak mirasıdır. Peki bu ortak mirası korumak için UNESCO ne yaptı? Hiçbirşey. Yazıklar olsun. Ümmetin ortak davası için ve onurunu çiğnetmemek adına direnen Filistinli kardeşlerimize selam olsun” şeklinde konuştu.

Yalçın, Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla’ya Allah’tan Rahmet acılı ailesine sabır, basın mensuplarına başsağlığı diledi.

 
ORTADOĞU’DA YENİ OYUN

 Rusya’nın Suriye’ye müdahil olarak, Suriye’yi yeni bir kaosun içerisine soktuğunu belirten Yalçın, “Türkiye hedeftedir. Şuan NATO kuvvetlerinin komutanı ‘48 saatte Türkiye’ye konuşlanabiliriz’ diyor. Rusya üzerinden taciz. Tezgah büyük, amaç Türkiye’yi ateşin içerisine sokmak. Suriye’de sıkıntı devam ediyor. 2 milyon insan Türkiye’de ensar-muhacir kardeşliği içerisinde insani şartlar altında misafir ediliyor. 36 bin insan Avrupa kapılarına gitmiştir. Avrupa kapılarındaki karşılaştıkları rezalet Aylan bebeğin denizden cesedinin sahile vurmasıyla deşifre olmuştur” dedi.

 
TUFANOĞLU: ENFLASYON CANAVARININ BAŞINI EZDİK

 Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise Memur-Sen’in 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları şu sözlerle anlattı: “Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk. Genel Toplu Sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla kapsamlı, bol kazanımlı ve kamu görevlilerini mutlu eden bir toplu sözleşme imzaladık. Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam demek.”

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu yaptığı konuşmada, Manisa’da teşkilat olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını, 1 Milyon Üye Hedefine ulaşmak için büyük bir özveri ortaya koyduklarını söyledi.

 Programın sonunda Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a çiçek ve Demirci halısı ve Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’na ise Osmanlı tuğrası işlemeli tablo hediye etti.