Ünlü Brezilyalı sporcu, paraşüt test pilotu ve TV yapımcısı Luigi Cani, Kapadokya’da balondan ilk wingsuit atlayışını gerçekleştiren kişi oldu.

Yaklaşık bin metre yükseklikteki sıcak hava balonu sepetinden kendisini boşluğa bırakan Cani, özel kıyafeti sayesinde gökyüzünde adeta bir kuş gibi süzüldü.Dünyanın en tehlikeli sporlarından biri olarak kabul edilen ve daha önce Dünya’nın bir çok yerinden wingsuit atlayışları gerçekleştiren Brezilyalı sporcu Luigi Cani, Türkiye’deki atlayışı için peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini seçti. Her gün yüzlerce sıcak hava balonunun havalandığı bölgede güneşin doğuşuyla birlikte Butterfly Balloons’a ait bir sıcak hava balonuna binen Cani’ye, wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole de eşlik etti.Balon yaklaşık bin metre yüksekliğe ulaştığında nefes kesen atlayışlarını gerçekleştiren sporcular, gökyüzünde yaklaşık 400 m/s hıza ulaşıp daha sonra paraşütlerini açarak inişlerini gerçekleştirdi.

Atlayış sırasında sporcular aynı zamanda fotoğraf ve video çekimleri de yaptı. Yapılan çekimler önümüzdeki günlerde başta Brezilya olmak üzere çeşitli ülkelerin TV kanallarında yayınlanacak.Luigi Cani, daha önce Brezilya, ABD, İsviçre, Malezya dünyanın bir çok ülkesinde wingsuit atlayışı gerçekleştirdiğini ancak Kapadokya’da gerçekleştirdiği atlayışın kendisi için çok özel olduğunu kaydetti.Kapadokya’da balondan atlayış gerçekleştirmek için bir ay önce bölgeye geldiğini ancak hava muhalefeti nedeniyle başarılı olamadığını belirten Cani, “Kapadokya gibi doğa harikası bir bölgeden bu atlayışı gerçekleştirmeyi çok istiyordum ve bir ay sonra yeniden geldim. Atlayış öncesinde atlayışın güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için yoğun bir çalışma yaptık. Bu günde güzel bir atlayış oldu. Kapadokya’da balondan bu atlayışı gerçekleştiren sanırım ilk kişi oldum. Bunun için de ayrıca mutluyum” dedi.Wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole ise daha önce defalarca bu atlayışı gerçekleştirmelerine karşın Kapadokya’daki atlayışın oldukça tehlikeli olduğunu ve bunun da bu sporun en heyecanlı yönlerinden birisi olduğunu ifade etti. Kapadokya gibi farklı bir coğrafyada bu atlayışı denemiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Boole, bu eğlenceli atlayışın kendileri için farklı bir deneyim olduğunu söyledi.Sporcuların atlayışlarını gerçekleştirdikleri Butterfly Balloons şirketinin Şef Pilotu Mike Gireen de, “Atlayış için yerden bin metre yükseldik. Atlamadan sonra sporcular yükseleceği için biz de yükseldik. Bu atlayış için öncesinde Sivil Havacılık’tan gerekli izinleri aldık. Oldukça başarılı ve güvenli bir atlayış oldu” dedi.