Almanya’nın Frankfurt şehrinden Ankara’da yaşayan ailesini ziyarete gelen, Ankara’dan da Kapadokya’yı ziyaret etmek için Göreme’de konaklayıp Ürgüp’e gezmeye gelen Alman ailenin volvo marka aracından İstiklal caddesi ŞOK market önünde aniden duman çıkmaya başladı.

Olayı gören civardaki esnaf hemen aracı kenara çekerek akünün başlığını çıkardı. Almanya’ya da 06 MF plakalı misafir aracıyla gidip geldiklerini belirten Almanların arabasındaki hatanın olay yerine gelen teknik ekip tarafından belirlendiğine göre, aracın fanının bozularak motorunun soğutma işlevini yerine getirmemiş olduğundan kaynaklandığı belirtildi.

Trafikte aksaklık meydana getirmemek amacıyla hemen olay yerine çağırılan çekici ile araç sanayiye çekildi. Alman aile, bölgedeki esnafın yardımseverliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ücretsiz Almanca tercümanlık ve otellerinin kapısına kadar haber merkezimiz tarafından bırakılma karşısında bir şişe şarap hediye etmek isteyen Alman turistler, Her şeyin karşılığının "para" ile ölçüldüğü Almanya ’da göremeyecekleri bir tatili Ürgüp’te yaşamış oldular. 

Faruk Özzengin Ürgüpten bildiriyor.