Yargıtay, trafik polislerinin tescilsiz olduğu gerekçesiyle trafikten men ederek yediemin otoparkına bıraktığı motosikleti kullanan otopark işletmecisine yerel mahkemece verilen beraat kararını bozdu. 
2011 yılında Nevşehir’de meydana gelen olayda, trafik uygulaması yapan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, durdurdukları motosikleti tescilli olmadığı gerekçesiyle trafikten men etti. Yapılan işlemlerin ardından motosiklet, yediemin anlaşması bulunan otoparka teslim edildi.

Otopark işletmecisinin motosikleti kullandığı ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, otopark görevlisinin ifadesine başvurdu. Cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında otopark işletmecisi hakkında Nevşehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘Muhafaza görevini kötüye kullanma’ iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme, sanığın beraatine hükmederken Cumhuriyet savcısı kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. 

Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: "5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda 'Başkasına ait olup da muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır. Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.' şeklinde tanımlanan suçun işlendiği ortadadır. Anılan suç için maddede öngörülen cezanın süresi itibariyle de delilleri takdir ve davaya bakmanın 5235 sayılı kanunun 11. maddesi uyarınca Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevine girdiği, bu nedenle görevsizlik kararı verilmesi gerektiği gözetilmeden yargılamaya devamla yazılı gerekçe ile sanığın beraatine karar verilmesi kanuna aykırıdır. Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün öncelikle bu sebepten dolayı yerel mahkeme kararının bozulmasına oybirliğiyle karar verildi."