NEVŞEHİR(MHA) 15-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hacıbektaş-ı Veliyi Anma kültür ve Sanat etkinlikleri öncesinde etkinliklere ilişkin hazırlıklarda sürüyor.

Hacıbektaş Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, 15-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Ulusal ve 26. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde, Alevi-Bektaşi düşüncesinin toplumsal alanda daha etkin şekilde algılanmasına katkı sağlanması amacıyla kısa öykü, hece vezni ve serbest vezin şiir yarışması düzenlendiği belirtildi.

Bu yıl ki yarışmaların ana konusu Hacı Bektaş Veli'nin "Kadınlarınızı Okutunuz" özdeyişiyle alınan mesaj olarak belirlenirken yarışmalara katılmak isteyen eser sahiplerinin, eserlerini 01 Temmuz 2015 tarihine kadar Hacıbektaş Belediye Başkanlığı'na elden veya posta ile göndermeleri gerekiyor.

Hece Vezni ve Serbest Vezin Şiir Yarışmasında jüri değerlendirmesi sonucu birinci olacak eser sahibine 600 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncü olacak eser sahibine de 400 TL ödül verilecek. Kısa Öykü Yarışmasında ise; birinci olacak eser sahibine 700 TL, ikinciye 600 TL ve üçüncüye 500 TL ödül verilecek.

16 Ağustos 2015 günü başlayacak olan Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri resmi açılış töreninde, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek.