Avustralya’nın “MİKTA yılı” resepsiyonu ilginç bir diyaloğa sahne oldu. 31 Mart’ta düzenlenen resepsiyonu yerli ve yabancı birçok diplomat katıldı. Onlardan biri de eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’tı.

Nevşehirli Emekli Konsolos Vahit Özdemir ile karşılaşan Yakış, hatır sordu. Bunun üzerine Özdemir, “Sen eli sıkılacak adam değilsin. AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ihanet ettin. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde rüyanda bile göremeyeceğin mevkilere ulaştın. 3 ayda Dışişleri Bakanlığı görevini elini yüzüne bulaştırdın. Şimdi Tayyip Bey sayesinde ayda 10 bin TL emekli maaşı alıyorsun, ömür boyu diplomatik pasaport sahibisin, korumaların, makam aracın var” dedi.

ÇÜNKÜ ÇUKURSUN...

Özdemir, Yakış’a bakanlığı döneminde kendisinin yurt dışı tayinlerini engellediği ve kendisini siyasi kamuoyuna farklı lanse ettiği suçlamasında bulundu. Yakış ise “Olay senin bildiğin gibi değil, AK Parti’nin kurucusuyum. İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini ben verdim ama ben partiden attılar” diyerek kendisini savunmaya çalıştı. Bu sözler üzerine Özdemir, “Sen rahat durmadın, Sayın Cumhurbaşkanımızı arkadan hançerledin. Sen gerçek bir Brütüs’sün. Şu anda siyasi bir meftasın. Sana alçak diyemem çünkü çukursun” dedi. Yabancı diplomatlar hararetli tartışmayı görünce olaya müdahale etti.


Star Gazetesi