Aksaray’da kimliği belirsiz 4 kişi yaşlı bir kadının evine giderek tansiyon ölçeceğiz bahanesi ile kadının kolundan 2 bileziği alıp kayıplara karıştı. Yaşlı kadın kefen parası olduğunu söylediği 2 bileziğine ağladı. 

Olay, Zafer Mahallesi 6808 Sokak’taki bir ikamette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz 4 kişi Gülizar Elçin’in (75) evine gitti. Kapıyı açan Gülizar Elçin’e belediyeden geldiklerini ve yardım yapacaklarını belirten 4 kişi 200 TL para verdi. Ayrıca sağlık kontrolü yapacaklarını belirten kişiler eve kadar girerek kadına tansiyon ölçeceklerini söyledi. Tansiyon için kolundaki 2 adet bileziği çıkararak kadına veren 2 kişi kadının tansiyonunu ölçerken, diğer 2 kişi de televizyon dolabı üzerine koyduğu 2 bileziği ve verdikleri 200 TL’yi aldı. Ardından evden çıkan 4 kişi hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karışırken, soyulduğunu fark eden yaşlı kadın durumu komşularına ve polise bildirdi.

"ONLAR BENİM KEFEN PARAMDI"

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri soruşturma başlatırken, yaşlı kadın, “2 tane burma bileziğim vardı onu çaldılar oğlum. Eve çıktı geldiler. Teyze belediyeden geliyoruz yardım getirdik dediler. Al şu 200 TL’yi dediler. Sonra tansiyonunu da ölçeceğiz dediler. Kolumda da bilezikler vardı. Bilezikler olmaz dedi, bileziklerini çıkar dedi. Kolumdan çıkardılar bileziklerimi. Bende aldım televizyon dolabının üstüne koydum. Nereden biliyim ben. Varım yoğum bu kefen paramdı. Vallahi ömrüm yeteli devletin verdiği para. Bana devlet yardım ediyor” dedi...