NEVŞEHİR(MHA) İlimiz ve İlçelerine bağlı, Merkez, Kasaba ve Köy Kuran Kurslarına 2015 yılı Yaz Kurslarında görevlendirmek üzere “Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesinin 58. Maddesi” gereğince Kuran Kursu Bayan Geçici Öğreticiliği için sınav yapılacak.

Sınava katılmak isteyenlerde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavından (DHBT) 60 veya üzeri puan almak, Bayan olmak, Diploma fotokopisi, DHBTS Belgesi fotokopisi ve Nüfus Cüzdan fotokopisi dilekçeye eklenecek.

İsteklilerin en geç 29 Mayıs 2015 günü mesai bitimine kadar Müftülüğümüze başvurmaları ve imtihanın yapılacağı 03 Haziran 2015 Çarşamba günü sabah saat:09.00’da Merkez Üftade Kuran Kursunda hazır bulunmaları gerekmekte.

Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirilecek. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddeleri gereğince, sırası denk geldiği yeri kabul etmemesi durumunda hakkından vazgeçmiş sayılacak.