Nevşehir Derinkuyu Gazeteci ressam ve yazar Osman Aytekin Avanos Özkonak beldesinde söyleşiye katıldı.

Gazeteci - Yazar Osman Aytekin Nevşehir Avanos İlçesi Özkonak Hacı Halil Türkan Anadolu Öğretmen Lisesinde yazarlık üzerine öğrencilerle söyleşide bulundu. Söyleşi sonrasında kitaplarını imzaladı. 

Yazar Aytekin yazarlık ve resim sanatı üzerine de öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 Yazar Aytekin söyleşide,  “Durum ve olay konulu hikâyelerden yazdıklarım olay konuludur. Bugüne kadar yayınlanmış dokuz kitabımdan üçü öykü üzerinedir. Her seviyeye göre hikâye yazıyorum. Son yazdığım hikâyeler çocuklara yöneliktir. Bu alanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sizler de birer yazar olabilirsiniz” dedi. Yazar Aytekin’e yöneltilen sorular üzerine Aytekin, “İyi bir yazar olmanın yolu çok kitap okumak, bilgi ve birikim sahibi olmak, gözlemlerde bulunmak, geniş kelime dağarcığına sahip olmak, kendine göre üslubu olması, yazmada özgür ve özgün olmaktır” dedi. Kendisinin 25 yaşında yazmaya başladığını ve ilk kitabını da 40 yaşında çıkardığını ifade eden Aytekin ilk yazarlığa başladığımda gereksiz ve uzun cümleler kuruyordum. Yazdıkça metnimdeki gereksiz cümleleri yok oldu. En iyi yazmanın yolu çok pratik yapmaktır. Bu da çok okumaktan ve çok yazmaktan geçer. Bir de kısa cümleleri tercih edin. Bu yazınızı daha kolaylaştıracaktır” dedi. Resim sanatı üzerine de konuşan Aytekin her resim çizen ressam olmaz, her resim bölümünü resim öğretmeni de ressam olmaz, sanatçı olmaz. Keza Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenleri için de bu böyledir. Önemli olan o alanda eser vermeniz ve devamlılığınızdır. Bir işin teknik yanını bilmek ayrıdır onu uygulamak ayrıdır. Sizler eğer arzu ediyorsanız çok okuyarak, çok yazarak birer yazar olabilirsiniz. Yazar olabilmek için de kendinize güven duymanız ve bunu arzulamanız gerekir” dedi.

Aytekin daha sonra Eylül ayında Roza yayınları arasında çıkan “Bahar Kokulu Ev” öykü kitabı ve diğer kitaplarını öğretmen ve öğrencilere imzaladı. Aytekin bu etkinliği gerçekleştiren Okul Müdür Veli Sağır, ilgileri nedeniyle de öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.