Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabası Gazi İlkokulunda kütüphane ve çim saha açılışı yapıldı.

SÜLEYMAN SUCU KÜTÜPHANESİ VE ÇİM SAHA AÇILIŞ TÖRENİ
 
Okulumuz Yazıhüyük Gazi İlkokulu’na Ürgüp’lü Süleyman SUCU adına yaptırılan kütüphanenin açılış töreni ve Öğretmenlerimizin çabasıyla oluşturulan Çim sahanın açılışını İstiklal marşıyla başlayan törende Kütüphane ve Çim Saha açılışını İlçe Kaymakam V.Ahmet Soley, İlçe Garnizon Komutanı J.Kıd. Bşçvş. Sinan Günel, Belde Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt  ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar yaptılar. Açılışa İlçe protokolü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İsmail Demirdöğen, Türkiye’de okuma oranı olarak kişi başına 10 yılda bir kitap düşerken, Japonlarda yılda kişi başına 25 kitap, Fransa’da 20 İsviçre’de 30 iken bizim ülkemizde neden böyle olmuyor diye sorguladık. ‘’Bu uğurda kendi gücümüzle ne yapabiliriz’’ diye düşünürken aklımıza farklı bir kütüphane kurma fikri geldi. Dikkat dağıtmayan, ilgi çekici, sevimli, kitapları ilkokul seviyesine uygun, kitap okumayı sevdirici farklı bir yer.

Bu düşüncemizi değerli ağabeyim Ümit SUCU, merhum Süleyman SUCU’nun kıymetli eşi ve çocukları ile paylaştığımda projemizi çok beğendiler ve sağolsunlar desteklerini hiçbir zaman esirgemediler sonuna kadar her zaman yanımızda oldular.

Okuldaki arkadaşlarımdan başta Raşit ÖKÇESİZ, Serdar SÖYLEMEZ, Talha BOZTAŞ, İbrahim KÖK’ün yardımları yadsınamaz. Tüm öğretmen arkadaşlarım, belediye başkanımız daha ismini sayamadığım birçok insan ve kurum kimisi emeğiyle, kimisi şevk verici cümleleriyle, kimisi fikirleriyle, kimisi kitap bağışıyla kimisi maddi olarak desteklerini hiç esirgemediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

Emeklerimizin sonunda da bu şirin kütüphanemizi hazırladık.

İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZA OKUMAYI SEVDİRİCİ BİR ORTAM HAZIRLAYABİLMİŞİZDİR…

 Çim sahamıza gelince okuldaki tüm öğretmen arkadaşlarım el birliği ile kimisi apartman hayatında doğup büyüyüp köy ortamını bilmemesine rağmen elinde kürekle, kazmayla bu işi ortaya çıkardılar. Bunu da ne para pul, ne de şan şöhret için yaptılar, tek amaçları çocuklarımızın daha iyi konumda olmaları, bu ülke için en güzel şekilde yetişmelerine hizmet etmek içindi.   Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Okul aile birliği başkanım Soydan KÖKSAL’a çim sahamızın sulama sistemini kurup yoğun çaba harcadığı için çok teşekkür ederim.

Velilerimizden Müslüm KARATAŞ’a çimsahanın çevre betonunu atmasından dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Çim sahanın koruma altına alınması için tel örgülerinin çekilmesi noktasında maddi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Cengiz ÇAVDAR’a ve bütün Belediye personellerimize teşekkürü borç bilirim. Diyerek konuşmasını tamamladı.

 Ardından Belediye Başkanımız Cengiz ÇAVDAR konuşmasını  “Eğitime yapılan yatırım karşılıksız kalmaz. Hizmetlerin en iyi şekilde adımları atılırsa başarılı olunur. Öğretmenlerimizin okula katkılarını görüyor ve tebrik ediyorum” dedi.Ayrıca Eğitim adına yapılan hiçbir hizmet Belediyemiz kapısından çevrilmemiş ve herzaman Eğitimin yanında olunduğunu belirterek bundan sonrada Eğitim ve öğretime sınırsız destek verileceğini belirtmişlerdir.



 



Osman Aytekin