Yazıhüyük Kasabamızda dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık dört saat süren şiddetli yağmur ve dolu sele neden oldu.

Yazıhüyük'te Sel Afeti Okullar 1 Gün Tatil‏   

Aniden bastıran ve Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur nedeniyle Yazıhüyük'te hayat durdu.

Yazıhüyüklü Vatandaşların evleri ve arazileri sel sularından korunabilmesi için Yazıhüyük Belediyesine  ait kepçenin yanı sıra çevre belediyelere ait  kepçeler ve yine İl Özel İdaresine ait dozer ve kepçeler gece geç saatlere kadar çalıştı.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamada, Yazıhüyük Kasabamızda çalışmalar sabaha kadar devam etti.Belediye hoparlörlerinde sık sık anoslar yapılarak kasaba da mal ve can kaybı olmaması için vatandaşlara uyarılar verildi. Sel suları tehlikelerine karşıda Yazıhüyük'te okullar bir gün tatil edildi.

Nevşehir Valimiz Sayın Meymet CEYLAN , İl Özel İdare Genel Sekreterimiz ve il genel meclis üyelerimiz  gece boyunca hep yanımızda olarak çalışmaları yerinden takip ettiler.  

Yazıhüyük Kasabamızda meydana gelen afette yanımızdan biran olsun ayrılmaya desteklerini esirgemeyen,Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN'a Özel İdare Genel Sekreterimiz İsmail CİHAN’a Çevre Belediye Başkanlarımıza ve İl genel Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Selden Zarar Gören Yazıhüyük'te Hasar Tespit Çalışması Yapılacak...

Yazıhüyük Kasabasında dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık dört saat boyunca devam eden yağmurun zararları bugün tespit edileceği öğrenildi.

FİB AJANS olarak Tüm Yazıhüyük Kasabası halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.