Nevşehir de yetiştirilen yerli karpuzun kilosu 30 kuruşa kadar düştü.Nevşehir Pazarında şuan Karpuz kilosu 30 TL den satılıyor.

Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen , Hasadı süren karpuzun, şu anda piyasada satılan en ucuz meyve olduğunu söyledi.

Başkan Özmen, tarlada 20 kuruşa satılabilen karpuzun, pazarda ve manavlarda kilosunun 30 kuruşu kadar düştüğünü kaydederek şu bilgileri verdi:

“Nevşehir'de yetişen yerli karpuzlar, ucuz ve kaliteli olduğu için piyasada büyük ilgi görüyor. Bu ilgiyi farkeden birçok büyük market, karpuz fiyatlarını 35-40 kuruşa kadar düşürdü. Pazarda da karpuz, kilosu ortalama 30 kuruştan satılıyor. Bazı bölgelerdeki fiyat farkı ise nakliyeden kaynaklanıyor.”

Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, hava sıcaklığının artmasının karpuz üreticisini olumsuz etkileyebileceğini de ifade ederek “hava sıcaklığı daha fazla artarsa tarladaki karpuzun sıcaktan yanma riski var. Bunu istemeyiz ama böyle bir risk var” diye konuştu.