Yemen halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle mücadele etmektedir. Bir taraftan süren iç savaş, bir taraftan kuraklık ve yoksulluk Yemen halkını, kardeşlerimizi çok ağır bir şekilde etkiledi. Dost ve kardeş Yemen halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla halkımızın yapacağı yardımlar büyük önem taşımaktadır. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen kampanyanın bütün vatandaşlarımız tarafından destekleneceğine inanıyoruz.

Bu kapsamda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Yemen’e yardım yapılması için destek istedi.

Türk milletinin hayırsever bir toplum olduğunu ifade eden Vali Aktaş, Türkiye’nin sadece mültecilere yardım etmekle kalmadığını, Afrika ülkelerinden Gazze’ye kadar pek çok coğrafyaya yardım eli uzattığını kaydetti.

Türk milletinin mazlumun her zaman yanında olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, “Yemen halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk, sağlık problemleri ve çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi, on binlerce kişi yaralandı. Nevşehirlihemşehrilerimiz kuşkusuz Yemen’in çığlığına da sessiz kalmayacaktır.

Çeşitli nedenlerle temel insani ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olan insanların dramını bir nebze de olsa hafifletmek gayesiyle Devlet ve Millet olarak insani yardımları kesintisiz bir şekilde bu insanlara ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu şehrin insanı her vesileyle mağdurlara, yalnızlara, mazlumlara sahip çıkmak için elinden ne geliyorsa yapmaktadır.

Acılarını paylaşmak, ortak olmak için yine elimizi uzatma günü. Halkımızın, yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır. Bu nedenle Nevşehir halkına tekrar teşekkür ediyor, hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, Yemen yazıp 1866’ya göndererek 10TL, www.afad.gov.tr web sayfasından ya da Bankalardaki bağış ekranlarında AFAD Yemen hesaplarını seçerek, dilediğitutarlarda bağışta bulunabilirler.