NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkar odalarında seçim maratonu tüm hızıyla sürüyor.

Hafta sonunda Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanlığının olağan genel Kurulu Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurulda iki aday yarışırken, 8 Yıllık oda başkanlığının ardından yeniden aday olmayan Osman Güneri’nin desteklediği Selim Özmen oda başkanlığına seçildi.

Genel Kurula Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yanı sıra, Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mustafa Gök, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Nafiz Çalışkaner, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Yaşar Göncü, Karoserciler ve Marangozlar Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Ticaret İl Müdürü Tuncer Başbozkurt’ta katıldı.

Genel Kurulda kısa bir konuşma yapan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, 2009 Yılında Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası başkanlığı yönetiminden Birlik Başkanlığına aday olduğunu ve kendisini bu göreve seçilmesinde destekleyen tüm pazarcı esnafına teşekkür etti.

Türkiye’nin en modern Pazar yerini yapan ve hizmet veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Oda Başkan adayı Halil Dalkılıç, oda da daha seviyesi bir hizmet vermek amacında olduklarını dile getirdi.

Nevşehir’de pazarcı esnafına 7 gün 24 saat hizmet etmek için bu göreve talip olduklarını dile getiren Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkan Adayı Selim Özmen, pazaryerindeki hizmet standardının daha yüksek seviyelere çekilmesi için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Yeni dönemde oda başkanlığına aday olmayan, Selim Özmen ve beraberindeki listeyi destekleyen Osman Güneri ise konuşmasında, oda üyelerinin haklarını helal etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Akşam saatlerine kadar süren oy kullanımının ardından son derece heyecanlı bir oy sayımı yaşandı. Oy sayımı sonucunda oda başkanlığına seçilen Selim Özmen 163 oy alarak oda başkanlığına seçilirken, Halil Dalkılıç 126 oy aldı.

Sonucun belirlenmesinin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, bu genel kurulun ardından tüm üyelerini kucaklayacaklarını ve bir arada ekmek mücadelesine devam edeceklerini dile getirdi.

Bu arada Birlik Başkanı İsmail Ördü ve Oda Yönetimi tarafından eski Başkan Osman Güneri’ye birer plaket takdim edildi.