NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yaş sebze ve sebze işi ile uğraşan esnafa büyük bir kolaylık sağlayan Hal 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle bakanlıktan onay aldı. Hatta şu ana kadar belediyenin kasasına bu hal’den 25 bin TL dolayında rüsum bedeli bile girmiş durumda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 01 Ekim 2013 tarihinden itibaren Nevşehir Yaş Sebze ve Meyve Halinin yürürlüğe girdiğini, şu ana kadar bakanlık tarafından rüsum bedeli bile almaya başladığına değindi.

Yaş sebze ve meyve işi ile geçimini sağlayan esnafların artık Aksaray, Niğde ya da Ankara gibi illere rüsum bedeli ödemeyeceğini ifade eden Nevşehir belediye başkanı Hasan Ünver, halen çevre düzenleme çalışmaları süren yaş sebze ve meyve halinin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyledi.

Ünver, “01 Ekim 2013 tarihi itibariyle bakanlığımız kayıtlarında artık Nevşehir yaş sebze ve meyve hali resmen var. Zira artık belediyemize rüsum bedeli de girmeye başladı. Ay başından bu yana yaklaşık 25 bin TL dolayında rüsum bedeli belediyemiz hesaplarına geçti. Halimizin açılması ile birlikte artık yaş sebze ve meyve işi ile uğraşan esnaflarımız, Vatandaşlarımız rüsum bedellerini ilimizde hal bulunmadığı için başka illere ödemek durumunda kalmayacak. Halimizde halen çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Yakın bir zamanda bu çalışmaları da tamamlayarak halde işyerleri bulunanlara tapularını da teslim edeceğiz. Restaurantı, erkek ve bayan mescitleri, sosyal donatıları, dijital panosu ile Nevşehir yaş sebze ve meyve halimiz yeni hal kanununa göre yapılmış Türkiye’nin ilk hali olacak. Bu arada köy ürünleri pazarımızda çok yakın bir sürede tamamlanarak hizmete girecek” açıklamasında bulundu.