Geçtiğimiz günlerde Avanos'taki görevine başlayan Yeni Avanos Kaymakam Mustafa Eldivan'ın daha önce görev yaptığı ilçelerdeki önemli çalışmaları ve duyarlılığı Avanos için büyük bir umut ışığı oldu. İlçede vatandaşlar Geçmiş dönem Avanos Kaymakamı Kırcı Duman’la beklenilen çalışmalara imza atılmaması onunla geçen dönemin büyük bir kayıp olduğu yönünde çoğunluk görüş bildiriyorlar.

 Eldivan'ın Balıkesir'in Havran ilçesinde, Atatürk'ün de kaldığı tarihi konağın, ilgisizlik nedeniyle her geçen gün göz göre tahrip olmasına gösterdiği tepki ve ardından restore edilmesi yönündeki gayretleri Avanos'ta birçok örneği bulunan yıkılma tehlikesi altındaki yapıların kurtarılması yönünde girişimler yapmasını sağlayabilir. Mustafa Eldivan'ın, "Havran'ın keşfedilmemiş cevheri tarihi binalarıdır" açıklaması belki de daha fazla tarihi binaya sahip Avanos için iyi bir fırsat olabilecek. Kaymakam Mustafa Eldivan'ın, "Hocazade Konağı'nı, Havran Kent Tarihi Müzesi" olarak düzenlemesi, Avanos'ta bulunan Hacı Nuri Bey konağının da aynı şekilde düzenlenmesi yönünde vatandaşlar ve özellikle el sanatları merkezi konumundaki Avanos'un esnaflarının isteği olarak hayata geçirilebilecek bir proje olarak görünüyor. Bilindiği üzere konağın sorumluğu Avanos Kaymakamlığı'na geçmiş durumda.

Kaymakam Eldivan'ın önceki görev yeri Havran'ın özellikle kültür açısından Avanos'a olan benzerlikleri bulunuyor. Havran'da kaldığı kısa bir sürede buranın tarihi ve kültür özelliklerinin farkına varan ve buna göre çalışmalar yapılmasını isteyen Eldivan'ın oradaki çalışmalarının benzerlerini yine bir tarih ve kültür merkezi durumundaki Avanos için de uygulaması bekleniyor.

Yeni Avanos Kaymakamı Eldivan üst düzey organizasyonlar düzenlemede de oldukça önemli tecrübelere sahip. Uzun süre görev yaptığı Hacıbektaş ilçesinde her yıl düzenlenen "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kendisine bu türden önemli organizasyonları düzenlemede oldukça deneyim kazandırmış durumda. Etkinlikler nedeniyle devletin en üst kademesinden yetkilileri ağırlamaya alışık olan kaymakam Eldivan'ın bu özelliği yine bir organizasyon şehri olma yolundaki Avanos için artı bir kazanç olacak.

Kaymakam Eldivan'ın önemsediği çalışmalardan birisi de ''Kadın Girişimcilere Destek'' projesi. Bir önceki kaymakam Aylin Kırcı Duman'ın da önem verdiği kesimin başında gelen kadınlar için yeni kaymakam Eldivan'ın da yapacağı çalışmaları mutlaka olacaktır. Çünkü bunları daha önce hayata geçirmeyi başarmış etkin bir yönetici olarak haberlere konu olduğu biliniyor.

Yeni Kaymakamın Havran'da yaptığı "Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer" isimli proje de yine Avanos için uygulanabilecek bir proje. Avanos'ta hayata geçirilemeyen Huzurevi projesi Kaymakam Eldivan'ın atacağı adımlarla daha kısa sürede tamamlanabilir. Çünkü yeni Avanos Kaymakamı Eldivan bu konuda tecrübe sahibi ve örnek projeler üretmede başarılı bir geçmişe sahip.

Kaymakam Eldivan'ın diğer bazı konulardaki duyarlılıkları da özlenen ve beklenen türden. Örneğin Gazeteciler Günü'nde yaptığı "İlçemizin tanıtımında büyük rol üstlenen yerel ve ulusal basın mensubu arkadaşlarımızı sizin nezdinizde tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu özel gününü kutlar başarılar dilerim" açıklaması basın çalışanlarına önem verdiğinin bir göstergesi.

Yeni Avanos Kaymakamı Eldivan'ın geçmiş çalışmalarına bakıldığında Avanos için bir önceki kaymakam Kırcı Duman'ın başlattığı projelerin tamamlanması ve yeni dönemde yukarıda bahsettiğimiz projelere benzer projeler geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi için Avanos'a atanmaları bir şans olarak değerlendirilirken komşu il Kayserili olması özelliğiyle de bölgeyi iyi tanıması yapacakları konusunda zaman kaybının önüne geçiyor.

Bu vesileyle FİB Haber Merkezi olarak kendisine yeniden Hoş Geldiniz diyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Yararlanılan Kaynak:Avanos Gazetesi( İ.D.)