Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, yeni teşvik kanunuyla kent ekonomilerinin güçleneceğini ve kayıtdışı istihdamın engelleneceğini ifade etti.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren sigorta teşvik uygulamasının, İç Anadolu Bölgesi'ndeki 11 ili kapsayacak şekilde yeniden başladığını belirterek, bu sayede bölgedeki işletmelerin giderlerinin azalacağını ve istihdamın artacağını kaydetti.

Yeni teşvik kanunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Değer, "Her ne kadar işletmelere önemli teşvikler sağlayan 5084 sayılı kanunun uzatılmasını arzu etmiş olsak da yeni düzenlemenin işletmelere katkı sağlayacağına inanıyoruz. Söz konusu düzenlemeyle toplam 51 il içinde yer alan İç Anadolu Bölgesi'ndeki işletmelere sigorta teşviki verilecek. Çorum, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Aksaray, Çankırı, Niğde, Tokat ve Yozgat illerimizdeki bu işletmeler, 6 puanlık indirimle rahat bir nefes alacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başında yürürlükten kaldırılan eski kanun ile İç Anadolu Bölgesi'ndeki illere 2004-2012 yılları arasında toplam 5 bin 810 proje için teşvik verildiğini anımsatan Değer, bu projelere sağlanan teşviklerle 211 bin 771 kişilik istihdam ve 37 milyar 72 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini kaydetti. Yeni kanunun, teşvikin uygulanacağı illerin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirten Değer, "Bu illerdeki yatırımcıların, sanayici ve işadamlarının masrafları azalacak. Söz konusu teşvikle birlikte kent ekonomilerinin güçleneceğine, kayıtdışı istihdamın önüne geçileceğine, istihdam artışının önünün açılacağına inanıyoruz. Bu anlamda emeği geçen hükümet üyelerine teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.