Nevşehir Belediyesi  tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yeni TOKİ bloklarının bulunduğu alanda  yapımı süren çocuk oyun  alanı ve Dinlenme Parkı ,önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılacak.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde çeşitli sosyal donatı alanları ile modern bir şehir yapılanmasının gerçekleştirildiği Yeni TOKİ bloklarında oturan vatandaşların boş zamanlarında dinlenebilmeleri ve çocukların da rahat ve güvenli  ortam içerisinde oyun oynamaları amacıyla Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce geçtiğimiz günlerde başlatılan merkezin yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Yaklaşık 3 bin 160 metrekarelik bir alanda oluşturulmaya çalışılan Çocuk Oyun Alanı ve Dinlenme Parkı içinde yürüyüş yollarının yapımı tamamlanırken bu alanda bölgede büyük bir boşlukta  doldurulacak.

VATANDAŞLAR İÇİN SOHBET MEKANI

Halen 3 bloktan oluşan yeni TOKİ bloklarında oturan vatandaşların bir araya gelipsohbet ederek vakitte geçirmeleri amacıyla ahşaptan kapalı bir alanında yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Alanda çeşitli fidanların ve süs bitkilerinin de dikimi gerçekleşirken çocuk oyun alanı, oturma bankları, çocuk oyun grubu ve su havuzu da yer alıyor.

Yeni TOKİ bloklarındaki Çocuk Oyun Alanı ve Dinlenme Parkı’nın önümüzdeki günlerde tamamlanarak vatandaşların hizmetine kazandırılması hedefleniyor