Avrupa Birliği - Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında gerçekleştirilen ‘’Seyirler’’ projesi çerçevesinde, CRT St. Blaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’nin kurucusu Ali İhsan Kaleci’nin sahneye uyarlayıp yönettiği ve uluslararası oyuncuların yer aldığı “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” tiyatro oyununun film çekimleri tamamlandı. 

 

“Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” tiyatro oyunu filmi, gelenekle çağdaşı biraraya getiren ince bir sanatsal çizgide, zaman, mekan ve hikayeyi aşarak günümüz insanına sesleniyor. Filmin müziği Türkiye’nin çok önemli müzisyenlerinden Levent Güneş ve Evrim Demirel tarafından yapıldı. Ekip, bu değerli müzisyenlerle birlikte filmin gerçekleşmesine büyük katkıda bulunan tiyatro ve sinema sanatçısı Mustafa Avkıran’a ise özel teşekkürlerini sunuyor.

 

Çekimleri İstanbul, Kapadokya ve Paris’te gerçekleştirilen “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” tiyatro oyunu filmi, önümüzdeki günlerde hem Türkiye hem Avrupa’da çeşitli medya araçları, festivaller ve uluslararası organizasyonlarla seyirci ile buluşacak.  Filmin teaserı https://youtu.be/-KEWkR9y0TU adresinden izlenebilir.

 

İletişim : [email protected]

http://seyirlerprojesi.com/

https://www.facebook.com/contemplationsproject?fref=ts

 

Seyirler Projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu. Merkezi Finans ve İhale Birimi ise Programın sözleşme makamı.