Yerel seçimlerde internetin gücü beklenenden daha fazla olacak.

 

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığı şu günlerde, partiler adaylarını tek tek açıklarken, Ocak ayı başı itibariyle seçmenlere yönelik tanıtım çalışmaları da yoğunlaşacak.

Bir çok şehirde, iktidar partisi belediye başkanlarının, geleneksel medya üzerinde etkin olması, hatta bir takım gazeteleri satın aldığı iddialarının yer alması nedeniyle, sosyal medya ve internet üzerinden tanıtım önceki seçimlere nazaran daha büyük önem taşımaktadır.

 

Henüz teknolojiye hızlı şekilde adapte olmuş Y Kuşağına tam olarak alışamamışken, Y Kuşağı algılarını doğru anlayamamışken, teknoloji ile doğan ve hayatının her alanında teknolojiyi yaşayan Z kuşağı ile birlikte, çoğunluğu X kuşağında olan adayların seçimlerde nasıl bir tavır sergileyeceği de merak konusu.

Haberlerden 1 gün sonrasında haberdar olduğumuz, sadece bir kesimin yanlı haberlerine maruz olduğumuz dönemin geride kaldığına dikkat çeken FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, adaylar için de internetin önemine dikkat çekerek konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 

“Adaylar, geleneksel yöntemlerin yanında güncel yöntemleri de iyi kullanmalı, sosyal medyayı facebook ve twitterdan ibaret sanmamalı. Geleneksel yöntemleri kullanırken de teknolojinin gücünden yararlanmalı ve kesinlikle söylemleri çelişmemelidir. Bununla birlikte facebook ve twitter hesaplarını kendi de takip etmeli, mümkün olduğunca seçmenlerle online görüşmeli ve verilen cevapların da adayın kendisine ait olduğunu hissettirmelidir. Adaylar, facebook ve twitter yanında foursquare, instagram, bloglar ve video sitelerini de doğru şekilde kullanmalı, son günlerin en popüler video sitesi olan web.tv üzerinde yerini mutlaka almalı, bununla birlikte kendi televizyon kanallarında da tüm videolarına yer vermeli, zaman zaman da internetten canlı yayınlarla çalışmalarını desteklemelidir. Her geçen gün artan internet kullanımıyla birlikte etkileşimin de önemli hale geldiğini kesinlikle unutmamalıdır. Gerçekleştirilecek sanal toplantılarda seçmenlerle sanal ortamda da bir araya gelmelidir. Tüm bunları yaparken de samimi olmaları gerektiğini unutmamaları gerekir ki, internette kelimeler daha büyük öneme sahip olmakla birlikte, internet kullanıcıları kullanılan kelimelerle karşı tarafın samimiyet veya samimiyetsizliğini rahatlıkla farkedebilmektedir, bu unutulmamalı.

 

Bu çalışmaları yürütürken de mutlaka profesyonel destek alınmasına dikkat çeken FİB Haber Genel Koordinatörü ve Genel Yayın Yönetmeni Fiket Çapacı , bu işleri oğlunuza, yeğeninize ya da bir tanıdığınıza bırakmanız size fayda yerine zarar da getirebilir diyerek sözlerine devam etti. Yapılacak her çalışmanın öncelikle kağıt üzerinde projelendirilmesinin de gerekli olduğunu söyleyen Çapacı, belediye yönetmeye talip olanların öncelikle kendi ekiplerini doğru yönetmeliler ifadesini kullandı.

 

Kampanyalar interneti, sokağı, televizyonları, gençleri, kadınları, yaşlıları, her yaştan, her eğitimden, her kültürden insanları kapsamalı, hiçbir mecra ihmal edilmemeli. Her mecranın kendine göre önemi vardır. Yapılacak çalışmalarda il ve ilçe,belde  başkanlıklarının da uyumlu çalışması, adayların da birbirini destekler durumda olması çok önemli olduğu gibi yapılacak android ve iphone uygulamalarının da adayları seçmene daha fazla yakınlaştıracaktır. Bu seçimlerde, seçmenin hem kalbine, hem de beynine dokunabilen adayların şansı daha fazla olacak diyen www.fibhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı,  bunun da interneti doğru ve verimli kullanmaktan geçerek sözlerini tamamladı. 

Nevşehir ve Kapadokya nın en çok takip edilen Haber mecrası ve Nevşehirin sesi ve sitesi FİB Haber.Com sizler için en doğru adres...