İki nimet vardır ki; çoğu insanlar bunların (kıymetini bilme ve değerlendirme) konusunda aldanıyorlar. Biri sıhhat biri de zaman.

Ne güzel buyurmuş kâinatın Efendisi (s.a.v);

Ne sıhhatimizin kıymetini biliyor, elimiz ayağımız tutarken tam kapasite ile çalışıp, çabalayıp, başkalarına yardımcı olabiliyoruz. İbadeti, taatlarımızı, hayır ve hasenatları mızı tam yapabiliyoruz.

Ne de; bir saniyesini bile geri getiremeyeceğimiz vaktimizi, zamanımızı tam kapasite ile değerlendirebiliyoruz.

Saatlerimiz, günlerimiz, aylarımız hatta yıllarımız Televizyon karşılarında, kahve köşelerinde, onun bunun dedikodusu ile mâlâyâni ile bir bir eriyip gidiyor.

Hâlbuki her nimetin bir gün hesabı sorulacaktır.

“(Kıyamet gününde size) verilen nimetten mutlaka ve mutlaka hesaba çekileceksiniz.” (Tekasur Suresi-8)

Zamanını, günlerini, yıllarını, gençliğini, ömrünü nerede ve nasıl geçirdin? Diye bir gün mutlaka hesaba çekileceğiz.

İşte her Müslüman bu günü düşünmeli ve ona göre hareket etmelidir.

“Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz.”

Evet, böyle buyuruyor örneğimiz, önderimiz, ümmeti olmakla şeref duyduğumuz.

Evet, bir yıl bitiyor, yeni bir yıla giriyoruz.

Yılbaşı gecesini nasıl geçirmeliyiz?

Samimi Müslüman bu konu da ne yapıp ne yapmayacağını çok iyi bilir ve öyle de yapar. Müslümanın hayatında ne yılbaşında ne başka bir zaman Allah’ın yasakladığı içki, kumar, fuhuş, zina ve bunlara götüren unsurlar olmaz, olamaz.

Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin dini merasimlerini benimseyip taklit edemez. Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Kim bir kavme (itikadi ve ameli) benzemek isterse o da onlardandır.” Uyarısına kulak verin.

Noel kıyafeti giyerken, O’nu süsleyip dükkânına koyarken, çam süslerken, mum yakarken, onlara benzemekten ve onlardan olmaktan korkar.

Ama İslam’a ve kurallarına gönülden bağlı olarak, her türlü haramdan ve teşebbüsten uzak olarak, başkasına özenti duymadan, kendi olarak, yeni bir yıla girmiş olmanın Allah’ın bir yıl daha kendisine ömür vermiş olmasının mutluluğunu yaşar ve Allah’ına şükreder, ibadet eder. Kendine, ailesine, milletine ve tüm Din kardeşlerine dua eder.

Müslümanım diyen hiçbir kimse bir günden ne çıkar, sonra tevbe ederim diye, şeytanın tuzağına düşüp, yılbaşında inançlarını bir kenara koymaz, koymamalıdır.

Madden ve manen ilerlediğimiz,

Kinin, kanın ve gözyaşının olmadığı,

Barışın huzurun ve mutluluğun hâkim olduğu,

Tüm insanlığın hidayete vasıl olduğu nice nice yıllara kavuşmayı ve yaşamayı Rabbim nasip eylesin.