NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Selim Yıldırım, Eğitimcilerin kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen eğitimcilerin iş güvencesi konusundaki asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesinde Basın ve Yayından sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Yıldırım, iş güvencesi konusunun Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in kırmızı çizgisi olduğunun altını çizdi.

Yıldırım, “Bazı çevreler tarafından sanki Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 657 sayılı devlet memurları kanununu değiştirmek istiyor, memurun iş güvencesini ortadan kaldırmak istiyor gibi bazı haberler çıkarılıyor. Eskimeyen Genel Başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu’nun da ifade ettiği gibi böyle bir şey yok. İş güvencesi konusu Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in kırmızı çizgisidir. Bu kanunun değişmesi gereken yerleri var mıdır, Evet var. Ancak bunlar oturulup, kafa yorulup Memurun, eğitimcinin menfaatine neler yapılması gerekiyorsa yapılır. Böyle bir konuyu Hükümetle oturup konuşacak sendika biziz. Eğitimcilerden ve memurlarımızdan ricam böyle bir algı operasyonunun içerisinde kendinizi bulmayın” açıklamalarında bulundu.