NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız, 30 Mart yerel seçimlerinin adaylardan ziyade Milli İradenin Sandığa Yansıyacağı bir seçim olacağına dikkat çekti.

Ürgüp’te seçim çalışmalarının son derece karşılıklı anlayış ve sağduyu içerisinde geçtiğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı ve Ak Parti’nin yeni dönemde yeniden adayı Fahri Yıldız, ilçede seçime girecek olan 4 siyasi partinin güzel bir konsensüs çerçevesinde anlaşmaya vardığını, kimseyi rahatsız edici herhangi bir siyasi propagandaya ilçe de yer verilmeyeceğini belirtti.

30 Mart seçimlerinde kazananın Ürgüp olması temennisiyle seçim çalışmalarına hız verdiklerine değinen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçede Ak Partinin 5 seçim bürosunun bulunacağını da ifade etti.

Ürgüp’ün bir turizm kenti olması nedeniyle seçim açısından farklı bir seçim bölgesi olduğuna da değinen Başkan Yıldız, “Ürgüp’ümüze yakışır bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu seçim her zaman ifade ediyoruz Fahri Yıldız’ın ya da diğer adayların seçimi olmayacak. Bu seçim Milli iradenin sandığa yansıdığı bir seçim olacak. Ürgüp turizm kenti olması nedeniyle farklı bir seçim bölgesi. Başta halkımızı ve kentimize gelen yerli, yabancı turistleri rahatsız etmeme konusunda siyasi partiler olarak ortak karar alandı. Siyasi partiler kendi seçim bürolarının dışında başka alanlarda bayrak, flama ve benzeri seçime yönelik materyallere yer vermeyecekler. Geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamımız Tuğba Yılmaz’ın başkanlığında yaptığımız seçim toplantısında Belediye başkan adaylarımız, siyasi partilerimizin ilçe başkanları bir araya geldi. Birbirimizi kutladık. Orada da alınan karar doğrultusunda Ürgüp’te seçim süresince insanlarımızı ve yöreye gelen turisti rahatsız etmeden bir seçim süreci geçirilmesi konusunda konsensüs sağlandı. Biliyorsunuz Ürgüp Devlet Hastanemiz şehir merkezine yakın. O nedenle hastalarımızı, evinde uyuyan bir bebeği, halkımızı ve turisti rahatsız edecek seçim gürültüsüne de ilçemizde inşallah yer verilmeyecek. Ak Partimizin ilçemizde toplam 5 seçim bürosu olacak. Bu seçim bürolarımızda Partililerimize, halkımıza şu ana kadar neler yaptığımızı ve Allah izin verirse yeni dönemde neler yapacağımızı anlatıp, istişarelerde bulunacağız. Seçim çalışmaları sonucunda İnşallah kazanan Ürgüp Olacak” açıklamalarında bulundu.