Yıldız Holding ve Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin ana sponsorluklarının yanısıra Futbol Köyleri ve Mini Minikler Basketbol projeleri ile kız ve erkek çocuklara kamp yaptırarak elit sporcular yetiştirmeyi amaçlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (Tff)-Ülker işbirliğinde yürütülen Futbol Köyleri projesi kapsamında Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan bir otelde yapılan futbol kampına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ile birlikte ziyarette bulunan Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker yaptığı açıklamada, holding olarak her yıl 60 milyon lira civarında spor alanına bütçe ayırdıklarını söyledi. Türkiye'yi uluslararası alanlarda temsil eden projelere destek olduklarını ifade eden Şeker, "Olimpiyat şehri adaylığı projesine Yıldız Holding ve Ülker olarak ayrı ayrı destek verdik. Ülkemizde yapılan U 20 Dünya Kupası'nın ana sponsoruyduk. Basketbolda 2010 yılında yapılan FİBA Uluslar arası Turnuvasının ana sponsoru olduk. Milli takım ve kulüplerimizin ana sponsorları arasındayız. Aynı zamanda da çocuklara yönelik Grassrost ve Futbol Köyleri yanında Basketbol Federasyonu ile birlikte Mini Minikler basketbol turnuvaları desteğimiz var. Bizim için spor ve çocuk çok önemli. İstanbul'a kazandırdığımız Arena önemli projelerimizden bir tanesi." diye konuştu. Tff ve Ülker işbirliği ile bu yıl toplam 10 ilde 270 bin çocuğa eğitim imkanı sağladıklarını belirten Şeker, şunları aktardı:

"Sporcular Futbol Federasyonu'nun atadığı antrenörler eşliğinde 40 kişilik gruplar halinde kamp yapıyorlar. Burada kampta bulunan çocuklardan bir kısmını Türk Milli Takımı oyuncuları ile tanıştırdık. Sevinç ve mutlulukları görülmeye değerdi. Futbol Köyleri projemizin temelinde futbolun disiplini yer alıyor. Ama bunun yanında çevre bilinci, sanat, kendini ifade edebilme, sağlıklı beslenmenin püf noktaları gibi konularda uzman hocalar ders veriyor. Kamplarda kurulan dostluklar ve arkadaşlıklar sonrasında da devam ediyor. Biz Ülker olarak bu projeyi yürütmekten çok mutluyuz. Geride 270 bin çocuk bıraktık. Burada Türk Milli takımı ve kulüplerin altyapısında oynayacak sporcular yetiştirmiş olacağız. Bu köylerden çıkarak altyapılarda oynayan 50 sporcumuz var."

Grassroots projesi içerisinde kız köylerinin de yer aldığını, UEFA'nın 7 yıldız üzerinden yaptığı değerlendirmede bu yıl beşinci yıldızı tamamladıklarını ifade eden Şeker, kısa süre içerisinde kalan 2 yıldızı da almaya yönelik çalışmaları yaptıklarını söyledi. Murat Ülker de bu yıl da Kapadokya'daki futbol köyünü ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi, fotoğraf çektirip çalışmalarını izledi.