FİB Haber tarafından düzenlenen ve bu yıl 7. si yapılan Yılın Enleri Anadolu Kent ödülleri çerçevesinde Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ yılın Kaymakamı Ödülüne layık görüldü. 
Ödülünü Kamu Denetçisi Avukat Sayın Mehmet ELKATMIŞ’ın elinden alan Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ; Ürgüp Kaymakamlığı olarak üç yeni toplumsal proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek bu projelerden ilki olan  ‘’A dan Z ye Kadın Kadına, Mutlu Kadın Mutlu Aile’’ Projesi ile Ürgüp İlçe genelindeki tüm kadınlarımıza ulaşılarak onların talepleri doğrultusunda çözüm stratejileri belirlediklerini ve proje ekibi içerisinde bulunan hepsi konusunun uzmanı kadın görevlilerce periyodik toplantılar yapılmak suretiyle hem planların işlevselliği hem de yeni talep ve görüşlerin takip edildiğini, proje kapsamında eğitimden sağlığa, bilim ve teknolojik gelişmelere kadar kadınlarımızın bilgilendirildiğini söyledi. 
İkinci proje olarak ‘’Kahve Bahane’’ İsimli Projeye dikkat çeken Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ, Bu proje ile de Toplumumuzun Geleneksel yaşayış biçimleri içerisinde yerini almış Kahvehanelerimizin ve bu kahvehanelerimizi kullanan erkek vatandaşlarımızın Sosyal etkileşim içerisinde bulunarak koordineli bir biçimde yine daha önceden belirlenen hepsi konusunun uzmanı erkek proje ekibince bilgilendirilmelerini ve çözüm önerilerini almak suretiyle çok kapsamlı bir alan taraması yapılmasını sağlama amacını taşımaktadır dedi.
Üçüncü ve en önemli proje olarak ise ‘’Sen Yeterki Hayal et, Belki Birgün Gerçek Olur’’ Projesine işaret eden Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmesinin Ülkemizin geleceği olarak önemine değinerek onların hayallerinin her şeyin başlangıcı olduğunu söyledi. Bu proje için  Ürgüp ilçe genelinde yaklaşık 5000 öğrencimize normal bir kompozisyon çalışması eşliğinde en önemli üç hayallerini sorduklarını ve sonrasında bu kompozisyondaki yapılabilir hayalleri belli kategoriler altında birleştirdiklerini söyleyen sayın Kaymakamımız, sonrasında ise tüm olanaklar ve hayırsever destekleri ile 5000 çocuğumuzdan yaklaşık 3500 çocuğun hayallerini gerçekleştirdiklerini geri kalan 1500 çocuğun hayallerinin ise eylül ayına kadar gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Ürgüp Kaymakamlığı olarak yapmış oldukları çalışmalar çerçevesinde layık görüldüğü bu ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Sayın Kaymakamımız; alınan bu ödüllerin yapılan çalışmalar neticesinde itici bir güç olduğunu belirterek, bu çalışmalarda emeği olan tüm görevli arkadaşlara ve bu ödül töreninin gerçekleşmesini sağlayan tüm FİB Haber çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Dedi.

Bizlerde Ürgüp Kaymakamı Sayın Tuğba Yılmaz ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.