Melikgazi Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Hörmetçi Çiftliği ve Karpuzsekisi sakinleri ile Hacılar ilçesi ve Sarıgöl çevresinde yaşayan yılkı atlarının ağır ve çetin geçen kış nedeni ile yiyecek bulabilmek için Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge yakınlarına kadar geldiklerini söyledi.

 

Başkan Büyükkılıç, Organize Sanayi, Ağaç İşleri ve Serbest bölge Sanayi bölgelerinde sürüler halinde dolaşan yılkı atlarını bu civarda bulunan caddelerdeki orta refüjlerde bulunan kurumuş çimler ile yol kenarlarındaki otları yiyerek karınlarını doyurmaya çalıştıklarını belirtti. Büyükkılıç, “Anadolu'da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, Erciyes Dağı eteklerinde doğal ortamda sürü halinde yaşıyor. Yaz aylarında köylüler tarafından yakalanarak evcilleştirilen bazı yılkı atları, tarla, bağ, bahçe işlerinde ve binek atı olarak kullanılıyor. Ancak kış aylarında yiyecek sıkıntısı yüzenden adeta Erciyes Dağı ile özleşen yılkı atları Erciyes Dağının eteklerinde yer alan Hörmetçi, Karpuzsekisi, Organize sanayi ve Serbest Bölgesi alanlarına yiyecek bulmak için gelmektedirler. Hem insanlara karşı yabancı olan ve özellikle trafik akışında tehlike oluşturan yılkı atlarına bu ağır ve çetin geçen kış şartlarında yiyecek ve donmamış su desteği sağlıyoruz.” dedi.

 

Melikgazi ilçesinin doğal hayatına ilişkin canlı türlerinin Melikgazi Belediyesi'nin koruma ve kollaması altında olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı ve Kayseri ile birlikte anılan ve bu alanlarda yüzyıllardır yaşayan yılkı atları ile proje hazırlayacaklarını kaydetti.

 

Yapılan çalışmayı takdirle karşıladıkların belirten Hörmetçi Çiftliği ve Karpuzsekisi sakinleri ise “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu duyarlı davranışın diğer kurumlara örnek olmasını diliyoruz. Can dostlarımız olan hayvanları koruyup kollamak toplumda yaşayan herkesin görevidir.” dedi.