Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şırnak il merkezinin Cizre'ye, Hakkari il merkezinin de Yüksekova'ya taşınması yönündeki açıklamaları Sözcü Gazetesinin yazarı Yılmaz Özdil'e konu oldu. Özdil, 'Kentsel Dönüşüm' başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından yola çıkarak Türkiye'yi alaycı bir dille değerlendirdi.
Özdil ,yazısında “ Antalya’nın yerli turistten faydalanmak üzere Kapadokya’ya taşınması planlanıyor.” dedi.

Twitter hesabından, Türkiye için Muz Cumhuriyeti diye bahseden Özdil'in kaleme aldığı yazısında Nevşehir'in Siyasi bir yaptırımla il yapıldığını dile getirmesi Nevşehirli vatandaşlarımızdan büyük tepki topladı...


Ayrıca, Yılmaz Özdil'in, 
Sözcü Gazetesinde ki köşesinde ; Başbakan Ahmet Davutoğlu için, "Ahmet Kiziroğlu" açıkladı şeklindeki kullandığı üslubu Nevşehirli vatandaşlardan büyük tepki topladı...

İşte Özdil'in Sözcü gazetesinde yer alan o yazısı;

Ahmet Kiziroğlu açıkladı.
Hakkari ve Şırnak taşınıyor.
Hakkari, Yüksekova’ya gidiyor.
Şırnak, Cizre’ye gidiyor.

*Kentsel dönüşüm yani.

*Cudi dağı için henüz kesin karar verilmedi, ya komple sökülüp Konya’ya getirilecek, ya da ikiye bölünüp Yozgat’la Çorum’a serpiştirilecek. Nusaybinliler Silopi’ye gidecek, Silopililerin nereye gönderileceği güvenlik zirvesinde çekilecek kurayla belirlenecek.

*Rus turistler gelmeyeceği için, Antalya’nın yerli turistten faydalanmak üzere Kapadokya’ya taşınması planlanıyor.

*İstanbul’da Kastamonu’dan daha fazla Kastamonulu yaşadığı için, Kastamonu’nun lağvedilmesi, Kastamonu’dan boşalan araziye, bir süre sonra kapatılacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetlilerin taşınması bekleniyor.

*Trakya tahliye edilecek, orası Halep büyükşehir belediyesi haline getirilecek, Suriyeliler oraya yerleştirilecek. Böylece bi taşla iki kuş vurulacak. Hem Akp’ye sittin sene oy vermeyen Trakyalılardan kurtulmuş olunacak, hem de Yunanistan’a komşu olacakları için Suriyelilerin boğulmadan Avrupa’ya kaçmaları kolaylaşacak.

*Bursa’daki işsizlik oranını azaltmak için, Çukurova üç seneliğine İnegöl’de hizmet verecek. Menemen, Yumurtalık’a taşınacak.

*İzmir ilçe yapılacak.
Akhisar’a bağlanacak.

*Gülüyorsunuz belki ama, sayın ahalimize demokrasi feriştahı olarak kakalanmaya çalışılan Demokrat Parti aynı işi yapmıştı.

*Türkiye’nin her tarafını kazanmışlardı, gene de mutsuzdular, çünkü Kırşehir’i kazanamıyorlardı. Şak, Kırşehir’in il statüsünü lağvettiler, ilçe haline getirdiler. Nevşehir, Niğde’ye bağlı bir ilçeydi, Nevşehir’i il yaptılar. Kırşehir’i Nevşehir’e bağladılar. Kırşehir’le birlikte Avanos’la Hacıbektaş’ı da Nevşehir’e bağladılar. Üç sene sonra hallettik zannettiler, Avanos’la Hacıbektaş’ı Nevşehir’de bırakıp, Kırşehir’i yeniden il yaptılar. Gene kazanamadılar!

*Badem…
60 senedir aynı badem.

*Kırşehir’i Nevşehir, Yüksekova’yı Hakkari, Cizre’yi Şırnak yaparak… Akp’yi ak, Esad’ı Esed, Işid’i Daeş yaparak, halledebileceğini sanıyor.


Nasıl olsa kimse çıkıp sormuyor.

Madem ki bu işi güvenlik gerekçesiyle yapıyorsun, madem ki güvenliğini sağlamak için ilçelerin mutlaka il merkezi olması gerekiyor… İki aydır giremediğin Sur ilçesi, Diyarbakır ilinin göbeğinde değil mi birader?