Bu Kaldırımlar Nevşehir'e Yakışmadı
Son kar yağışları öncesinde ilk su borularının patlaması nedeniyle  kırılıp dökülen kaldırımlar üzerinin çukurlarla doldurularak geçici çözüm üretilmesiyle  vatandaşların tepkilerine neden olmuştu...

Nevşehir Atatürk Bulvarı Öğretmen Evi önünde bu kez bugün ikinci kez su boruları patlaması sonucu vatandaşlarımız ve esnaflarımız şehrin göbeğinde böyle bir rezalet olur mu şeklinde eleştirileride beraberinde getirdi.

Özellikle su borularının ikinci kez patlamasıyla birlikte esnafların suları kesildi,kaldırımları kullanılamaz hale gelmesiyle esnafta iş yapamaz hale geldiğini belirterek Nevşehir Belediyesine büyük sitemde bulunuyorlar.

Bugün meydana gelen su borularının patlaması üzerine Nevşehir Belediyesi su birimi acilen çalışma başlatarak onarım yapıyorlar.

Kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar; dökme suyla değirmen dönmez bir an önce şehir merkezindeki bu rezaletin kökten çözüm üretilerek su borularının yenilenerek alt yapının sağlam bir şekilde yapılması gerektiğini aksi durumda bu sıkıntıların devam edeceğini belirttiler.

Konuya ilişkin olarak FİB Haber Merkezimize açıklamlarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de konunun bizzat yakın takipçisiyim.

Elbetteki vatandaşlarımızın  ve sizlerin eleştirileri son derece haklı.Bu durum ne belediyemize ne bizlere yakışmıyor. Ama inanaın Belediye makamına ilk seçildiğimiz günden itibaren o kadar büyük sorunları olan çözüme kavuşturulamamış problemelerle bulduk ki nereden tutsanız bir ucu elinize geliyor.

Şu an mevsim itibariyle ancak geçici çözüm üretebiliyoruz ama havaların düzelmesiyle birlikte en kısa sürede sadece burası değil şehrimizin sorunlu olan alt yapıları üzerine çok ciddi projelerimiz var ve su borularında köklü değişim ve yenileme çalışmalarımızla birlikte bu sorunu bitireceği gibi en az 100-150 yıl ömürlü kalıcı çözümler üreteceğiz. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum dedi.

İlk su borusu patlamasının ardından kaldırımlar üzeri toprakla geçici çözüme kavuşturulmuştu..