Nevşehir’de jandarma ekiplerinin durdurduğu 2 yolcu otobüsü ile bir otomobilde 7 kilo 250 gram esrar ve 149 paket kaçak sigara ele geçirildi. Otobüsün birinde bulunan 7 kilogram esrarın peynir bidonları içerisinde gizli olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.
    Nevşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri; Avanos Sulh Ceza Mahkemesi’nden aldıkları arama kararı sonrasında Kayseri - Kırşehir karayolu Çalış mevkiinde yol kontrol ve arama faaliyeti başlattı. Bu kapsamda 2 ayrı yolcu otobüsü ve bir özel otomobili durdurdu. Yapılan kontrollerde; Diyarbakır- İstanbul arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerden birinde yolcu olarak bulunan R.T.’ye ait çanta ve eşyalarda yapılan aramada peynir bidonları içerisine gizlenmiş vaziyette 7 kilogram gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Diğer otobüste ise M.T.’ye ait çanta ve eşyalarda yapılan aramada ise, 250 gram kubar esrar maddesi bulundu. Y.Ç. isimli şahsa ait özel otomobilde yapılan kontrolde ise bagaj içerisinde 149 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

    Olay sonrasında yakalanan 3 şüpheli şahıstan M.T. ve Y.Ç. ifadelerinin alınması sonrasında çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılırken R.T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nevşehir Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi. 

    Ele geçirilen 250 gram kubar esrar, 7 kilogram gram toz esrar ve 149 paket bandrolsüz sigaraya ise el konuldu.