Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, son dönemlerdeki yağışlarla birlikte il genelinde kaydedilen yağış oranlarının son derece sevindirici olduğunu belirtirken, Bakanlığın gübre ve yemdeki KDV oranlarını düşürmesinin yanında elektrik ve Mazot’ta da aynı indirimin yapılmasını beklediklerini dile getirdi.
KDV indiriminin mazot ve elektrikte de uygulanması durumunda çiftçilerimizin ürettikleri ürünü daha kaliteli bir şekilde elde etme çabası içerisine gireceğini düşündüğünü de ifade eden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, bakanlığın bu beklentileri de boşa çıkarmamasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.
Altınışık, “Bakanlığımızın gübredeki KDV oranını % 18 den % 1’e düşürmesi, yemdeki KDV oranını % 8’den % 1’e düşürmesi çiftçilerimiz açısından son derece önemli kazanımlar. Bizim beklentimiz mazot ve elektrikteki KDV oranlarının da % 1’e düşürülmesi. Geçtiğimiz günlerde Meclise Milletvekillerimize götürdüğümüz önerilerimizde bu da vardı. Eğer bu talebimizde yerine getirilirse Çiftçi maliyeti daha düşük ama kaliteli ürün yetiştireceğine inanıyorum. Böyle bir durumda çiftçi ürettiği üründen zararda etmeyecek ve haliyle ülke genelinde Çiftçilerimiz açısından çok önemli bir kazanım elde edilecek” diye konuştu.