Yozgat kadışehri ilçesi kabalı köyü toplulaştırdığı arazi göz doldurunca Nevşehirli tarımcıların iştahı kabarttı.
   
Yozgat kadışehri kabalı köyü köy muhtarı Hüseyin ÜNAL kafasında tasarladığı toplulaştırmayı 620 kişiye ait olan ve 830 parselden oluşan toplam 10920 dekar araziyi birleştirerek tek arazi haline getirdiler. Bu çalışmada aralardaki tırmanların kalkmasıyla 400 dekar arazi daha elde edildi .

Bu araziye köy muhtarı Hüseyin ÜNAL kadışehri Kaymakamı ve Yozgat valisinin katkılarıyla tarım bakanlığındanda destek alarak 5000 dekarına elma 1000 dekar kiraz 1000 dekar devece armutu 1000 dekar şeftali 1000 dekar nektari 1000 dekar ayva diken köylüler kooparatif kurarak bu işleri yaptılar şimdi köyün arazisi tek arazi olmuş, Köylüler bu araziyi kiraya vermek istemişler hakmar firması 25 yıllığına kiralamış ve köy halkı hem arazisinden kira alıyor hemde sigortalı olarak çalışıyor.

250 kişi sürekli çalışıyor hasat zamanında 800 işçiye çıkıyor, eskiden köy göç vermişti şimdi ise göç alıyor. Köyün hem yapısı hemde çehresi değişmiş bu devasa projenin bölgemizde yayılmasını isteyen Nevşehir Tarım il müdürlüğü çiftçilerimize turlar halinde bu araziyi göstererek tanıtıyor.


Haber: Ünal Bilen