YSK'nın kararlarından bazıları şöyle:"- Seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak.- Siyasi partilerin toplu olarak sözlü propaganda yapmak için müracaatları üzerine toplantı, meydan, gün, sıra ve saatleri ilçe seçim kurullarınca ad çekme ile belirlenecek ve bağımsız adaylar için de aynı suretle haftada bir gün ayrılacak. - Oy verme gününden önceki onuncu gün olan 20 Mart 2014 Perşembe günü sabahından oy verme gününden önceki 29 Mart 2014 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar olan propaganda serbestliği süresinde denetim ve gözetim yetkisi ilçe seçim kurullarında, 20 Mart 2014 tarihinden önceki zamanlarda ise yetki mülki idare amirlerinde olacak.

 
- Seçimin başlangıç tarihinden itibaren seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, katıldıkları seçim çevrelerinde seçim çalışmalarını yürütmek üzere seçim büroları açabilecek. Seçim büroları, saat 09.00'dan 23.00'e kadar halka açık faaliyette bulunabilecekler.
- Seçim bürolarındaki ilan ve reklam malzemeleri 29 Mart 2014 Cumartesi günü saat 18.00'de kaldırılacak, seçim bürolarının faaliyetleri de bu tarihte son bulacak.
- Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 Çarşamba gününden oy verme günü öncesi 29 Mart 2014 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açmak suretiyle sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekler. Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmayacak. Ancak, siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesajları gönderebilecek."

YSK SEÇİM YASAKLARI BELGESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ