Toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek, çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, 8 Mart tarihinin 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlandığını belirten Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe mesajında, Türk toplumunda saygın yeri olan kadınlara sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı bir yaşam diledi.

 

"Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen büyük önder Atatürk'ün, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile verdiğini belirten Menekşe mesajında şunları kaydetti:

 

"Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünya'yı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının ‘Anne sevgisi ve ince duygusu' kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, kadınlarımız ve anneler geleceğe hazırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyorum."